Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ku krajinám s novou chrípkou pribudli Švajčiarsko a Peru

ŽENEVA – Potvrdených prípadov prasacej chrípky vo svete pribúda. Svojho prvého pacienta oznámilo Švajčiarsko a prvý prípad nákazy v Latinskej Amerike mimo Mexika hlási už aj Peru.

Podľa švajčiarskej agentúry SDA sa vírus chrípky objavil u muža v meste Baden neďaleko Zürichu. V Peru je prvou pacientkou s vírusom prasacej chrípky žena (27) z Argentíny, ktorá letela z Kalifornie do vlasti. Zastávku si urobila v Mexiku a Paname a potom pokračovala ďalej. V lietadle jej došlo zle. Pilot preto požiadal o povolenie pristáť v Peru. S horúčkou, kašľom a krvácaním z nosa sa žena dostala do karantény.

Peru už zastavilo lety do Mexika. To isté urobila aj Argentína, kde preverujú tri nové prípady spojené s chrípkou. Na letisku v Buenos Aires snímajú prístroje teplotu pasažierov.

Austrália testuje v súčasnosti 128 prípadov. Čína tiež očakáva, že sa vírus v krajine čoskoro vyskytne a nevylučuje, že sa rozšíri do epidémie. Vláda najľudnatejšieho štátu pripravila preto osvetovú kampaň. Deti sa majú o príznakoch choroby a prevencii voči nej učiť v škole. Ministerstvo školstva tak chce zabrániť panike.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu