Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nemecko potvrdilo prvý prípad prasacej chrípky!

BERLÍN – Prasacia chrípka je už aj v Nemecku. Dnes oficiálne potvrdili prvý prípad nákazy touto chorobou.



Ďalších šesť ľudí v rôznych častiach Nemecka zdravotníci testujú. V spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko sledujú troch pacientov, v Hamburgu jedného a v Bavorsku ďalších dvoch. Táto spolková krajina, ktorá susedí s Českom, má podľa agentúry DPA lieky Tamiflu a Relenza pre pätinu svojich obyvateľov. Tieto prípravky by mali proti chorobe účinkovať. Ďalšie antivirotiká majú ešte nemocnice a lekárne.

V Bavorsku sa na infekciu pripravilo aj mníchovské letisko, kde by dnes okolo poludnia malo pristáť lietadlo z Mexika s kapacitou 275 cestujúcich. Pokiaľ by na jeho palube boli ľudia s príznakmi chrípky, stroj by mali odstaviť na oddelenom mieste. Podľa výsledkov lekárskej kontroly by tak niektorí pasažieri mohli skončiť v karanténe.

Podľa analýzy je nový vírus kombináciou vírusu chrípky prasacej, ľudskej a vtáčej. Ochorenie sa prejavuje ako bežná chrípka. Pacienta trápi kašeľ, únava či vysoké horúčky.

Mexiko je doteraz jediným štátom, ktorý potvrdil úmrtia spôsobené prasacou chrípkou. Spolu ich je sedem a o ďalších 159 prípadoch to predpokladajú. 1 311 ľudí je v mexických nemocniciach s chrípkovými príznakmi. Spojené štáty americké potvrdili 65 prípadov nákazy, Kanada 13, Veľké Británia dva, Kostarika jeden, Izrael dva, Nový Zéland tri a Španielsko dva prípady. V týchto krajinách, ako aj v ďalších (ako napríklad Austrália či Francúzsko), zaznamenali ďalšie prípady, v prípade ktorých by takisto mohlo ísť o nákazu prasacej chrípky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu