Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Počet obetí požiaru ubytovne v Poľsku stúpol

VARŠAVA – Bilancia obetí pondelňajšieho požiaru ubytovne pre bezdomovcov a sociálne slabých v mestečku Kamien Pomorski na severozápade Poľska stúpla na 22 mŕtvych.

Príčiny požiaru sú stále nejasné. Budova síce mala vonkajšie núdzové schodište, ale dvere od neho boli podľa novín Gazeta Wyborcza cez osudnú noc zatvorené. Záchranári našli na mieste požiaru ďalšie ľudské telo. Okrem toho je jedna mladá žena z ubytovne stále nezvestná.

Identifikácia obetí bude ťažká. Všetko závisí na analýze DNA. Niektoré ľudské pozostatky sú totiž značne obhorené. Tiež sa nevie, koľko ľudí bolo vlastne v čase požiaru skutočne v budove. Hasiči a policajti nevylučujú, že tam mohli byť ľudia na návšteve.

Ubytovňa vraj bola poistená a spĺňala požiarne predpisy. Prečo zatvorili núdzové vonkajšie schodište, vďaka ktorému sa zachránilo iba niekoľko ľudí, to by mal objasniť prokurátor. Oheň sa podľa svedkov šíril neuveriteľnou rýchlosťou. Po príjazde hasičov, čo boli 2 minúty po telefonáte, bolo až 80 percent budovy v plameňoch.

Miesto tragédie v pondelok navštívil poľský premiér Donald Tusk, ktorý tým, čo prežili, prisľúbil nové ubytovanie a príbuzným obetí finančnú pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu