Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prerokujú odvolanie v prípade týrania a vraždy chlapčeka

PRAHA - Pražský vrchný súd dnes prerokuje odvolanie sa slovenského páru Mariána Majerčíka a Moniky Gurskej. Krajský súd vlani poslal Majerčíka za údajnú vraždu ročného chlapca na výnimočný trest 20 rokov väzenia. Gurská dostala za údajné ublíženie na zdraví a týranie dieťaťa 6 rokov.

Majerčík, ktorého súd navyše uznal za vinného z rovnakých trestných činov ako jeho družku Gurskú, chlapca podľa obžaloby v Brandýse nad Labem zavraždil na sklonku roku 2007. Spoločne s Gurskou predtým podľa spisu dieťa niekoľko týždňom fyzicky týrali.

Podľa rozsudku krajského súdu Majerčík s Gurskou chlapcovi spôsobili obojstranné zlomeniny rebier. Dieťa malo modriny na hlave a na bruchu. Majerčík mu navyše zlomil stehennú kosť. Napriek tomu, že chlapec musel podľa znalcov trpieť niekoľko týždňov trýznivou bolesťou, ani jeden z obžalovaných s ním nešiel k lekárovi. Gurská zlomenú nohu ošetrila len masťou a obväzom.

Výnimočný rozsudok sudca zdôvodnil tým, že činy Majerčíka sú vysoko spoločensky nebezpečné. Upozornil, že opakovane mlátil a kopal do celkom bezbranného dieťaťa, dokonca s ním hádzal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu