Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Svojho Fritzla má aj Británia, Francúzsko, Poľsko a USA!

Josef Fritzl na začiatku pojednávania
Josef Fritzl na začiatku pojednávania (Zdroj: SITA)

SANKT POELTEN - Podobné prípady násilných incestov, aký v týchto dňoch rieši rakúsky súd, poznajú aj iných krajinách:

VEĽKÁ BRITÁNIA: V januári odsúdili muža z Manchesteru, ktorý viac ako 30 rokov sexuálne zneužíval a znásilňoval svoju dcéru, nevlastné dcéry a vnučku, na 11 rokov väzenia. Zároveň dostal doživotný zákaz pracovať s deťmi. Jednu z dievčat začal zneužívať, keď mala sedem rokov.

V novembri minulého roku dostal doživotný trest muž zo Sheffieldu za to, že viac ako štvrťstoročie zneužíval svoje dve dcéry. Mladé ženy za ten čas celkom 19 krát otehotneli a priviedli na svet deväť detí, z ktorých dve zomreli hneď v deň, keď sa narodili. Znásilňovať ich začal v roku 1981, keď mali osem a desať rokov.

FRANCÚZSKO: Minulý rok v apríli po odhalení škandálu Josefa Fritzla oboznámila Lydia Gouardová z francúzskeho Meaux políciu so svojim prípadom. Od jej deviatich rokov od roku 1971 ju mučil, znásilňoval a značne obmedzoval v pohybe jej nevlastný otec. Dialo sa tak až do jeho smrti v roku 1999. Mala s ním šesť detí a niekoľkokrát od neho utiekla. Prípad sa dostal pred súd, ktorý odsúdil jej nevlastnú matku na podmienečný trest štyroch rokov za neoznámenie zločinu.

POĽSKO: Minulý rok v septembri poľská polícia zadržala 45-ročného muža, ktorý je podozrivý, že šesť rokov väznil a znásilňoval svoju dcéru. V súčasnosti 21-ročné dievča so svojim otcom dvakrát otehotnelo, otec ju zakaždým prinútil, aby sa detí v nemocnici vzdala. Týždeň pred jeho zatknutím dcéra aj s matkou o všetkom informovali políciu v dedine Siemiatycze na východe krajiny, pretože sa im údajne vyhrážal smrťou.

USA: Sedem detí v rokoch 1992 a 2007 so svojou nevlastnou sestrou splodil 46-ročný Donald Medsker z amerického štátu Indiana. Jeho prípad sa teraz ocitol pred súdom. Podľa vyšetrovateľov začalo zneužívanie dievčaťa vzápätí potom, čo ju v jej desiatich rokoch získal Medsker do opatrovníctva v roku 1989 od jej tety, u ktorej žila po smrti svojej matky od roku 1982. Dievča najprv týrala a bila vtedajšia Medskerova žena, po ich rozvode, keď malo dievča 14 rokov, s ňou podľa jej výpovede začal sexuálne žiť jej brat. Dve deti adoptovali, ďalších päť je stále v starostlivosti obete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu