Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kňaz, ktorý požehnal homosexuálom, neposlúcha arcibiskupa

SYDNEY - Austrálsky katolícky kňaz, ktorému zakázali slúžiť sväté omše pre udeľovanie požehnania homosexuálnym párom, sa v nedeľu vzbúril voči svojmu arcibiskupovi a prišiel do práce. Otec Peter Kennedy v kostole rečnil pred stovkami veriacich, ktorí sa v svätostánku zhromaždili na protest proti jeho vyhodeniu, informovala národná tlačová agentúra AAP.

Katolícka cirkev tvrdí, že kňaz, ktorého určili za Kennedyho nástupcu, sa na nedeľňajšej omši v meste Brisbane nezúčastnil.

Dôvodom má byť vyhrážanie sa bombovým atentátom arcibiskupovi Johnovi Bathersbymu, ktorý 71-ročného Kennedyho vyhodil. Rebelujúci kňaz sa voči obvineniam z porušovania cirkevných pravidiel nebráni, tvrdí však, že jeho kroky sú v súlade s výzvami Vatikánu, aby sa veriaci aktívne zapájali do liturgie.

"Je smutné, že arcibiskup tu nie je, pretože ak by tu bol, nemohol by sa obrátiť proti svojej komunite," povedal Kennedy pred zhromaždenými a zároveň odmietol, že by za vyhrážkami arcibiskupovi bol ktorýkoľvek z jeho podporovateľov.

Ešte minulý týždeň pre agentúru AFP uviedol, že udelil požehnanie asi desiatim homosexuálnym párom počas omše v Kostole Svätej Márie. Zároveň vyzval ženy, aby sa zúčastňovali na kázňach s odôvodnením, že katolícka cirkev je "najväčším pánskym klubom na svete".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu