Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Biskupi odsúdili televízne skeče o Ježišovi a Panne Márii

(Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Katolícki biskupi vo Svätej zemi vyjadrili dnes pobúrenie v súvislosti s "odpornými útokmi" na Ježiša Krista a Pannu Máriu, ktorí sa stali terčom zosmiešnenia v izraelskom televíznom programe. Začiatkom týždňa odvysielala súkromná stanica Channel 10 sériu skečov, pričom podľa jedného z nich "Panna Mária otehotnela ako pätnásťročná s priateľom zo školy."

V ďalšom konštatuje, že Ježiš zomrel mladý, lebo "bol tučný" a jeho veľká váha mu znemožnila chodiť po vode. V programe izraelský komik Jair Šlein žartoval, že ak kresťania "popierajú holokaust, on chce odmietnuť kresťanstvo." Po následných protestoch sa ospravedlnil arabsko-izraelským kresťanským predstaviteľom.

Biskupi "tento incident považujú v širšom kontexte za pokračovanie útokov proti kresťanom, ktoré v Izraeli pretrvávajú dlhé roky," a vyzvali oficiálne miesta na vyšetrovanie. "Je nemysliteľné, aby k takýmto udalostiam dochádzalo v Izraeli, kde sa nachádzajú najposvätnejšie miesta kresťanstva," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré podpísal najvyšší predstaviteľ rímskokatolíckej cirkvi vo Svätej zemi - latinský patriarcha Jeruzalema, ako aj katolícki biskupi arménsky, chaldejský, grécky, maronitský a sýrsky.

Napäté vzťahy medzi Vatikánom a Izraelom ešte viac zatienilo nedávne rozhodnutie pápeža Benedikta XVI. zrušiť exkomunikáciu anglického biskupa Richarda Williamsona popierajúceho holokaust. Pápež má Izrael navštíviť v máji.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu