Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na diaľnici sa v mraze narodil zdravý Lukáš!

PLZEŇ - Priamo na diaľnici D5 sa vo štvrtok ráno v osobnom aute narodil zdravý chlapček Lukáš! Vonkajšia teplota sa v tej chvíli pohybovala okolo desiatich stupňov pod nulou. Všetko sa odohralo tak rýchlo, že rodičia už nestihli dôjsť do pôrodnice.

Pri pôrode na 127. kilometri diaľnice v okrese Tachov asistovala aj policajná hliadka, ktorá išla okolo. Dieťa aj matka boli v poriadku, zdravotníci ich prevzali a previezli do plzeňskej pôrodnice, uviedli dnes hovorkyne polície a záchrannej služby.

Policajná hliadka si pred koncom služby všimla auto odstavené v pravom jazdnom pruhu. Muž a žena v aute uviedli, že sú na ceste do pôrodnice. Kvôli rýchlemu priebehu pôrodu ale zastavili a na miesto si privolali sanitku. „Dieťa sa však začalo hlásiť na svet ešte pred príchodom lekárov, a tak policajti neváhali a mamičke priamo na diaľnici pomohli vo vozidle porodiť. Samotný pôrod trval len krátky okamih a obišiel sa bez komplikácií. Malého chlapčeka zabalili policajti do plachty a spoločne ho s mamičkou zobrali do služobného policajného vozidla, kde sa ešte postarali o ich pohodlie," popísala udalosti policajná hovorkyňa Pavla Soukupová.

Podľa hovorkyne záchrannej služby Lenky Ptáčkovej sa dieťa narodilo v termíne, pre jeho matku to bol druhý pôrod. Rodičia boli so zdravotníkmi v telefonickom kontakte, pôrod prebiehal veľmi rýchlo. Policajti s matkou a chlapčekom prešli kvôli bezpečnosti k neďalekej čerpacej stanici, kde si ženu a novorodenca prevzali záchranári.

Aj keď pôrody v aute nie sú príliš bežné, na diaľnici D5 sa v poslednom čase narodilo niekoľko detí. "Práve okolie 128. kilometra je zaujímavé, naposledy pár dní pred Vianocami sa tam tiež v aute narodili dvojičky, chlapec a dievča," uviedla Ptáčková. Prvé dieťa odrodil otec ešte pred príchodom sanitky, druhé už porodili záchranári. Predtým na diaľnici rodila žena aj v lete. "Za minulý rok sme mali priamo v aute na diaľnici D5 asi štyri pôrody," dodala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu