Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zrážku vlakov zrejme zavinil strojvodca, zranených už je 42!

Zrážka vlakov v Paskove Zobraziť galériu (5)
Zrážka vlakov v Paskove

OSTRAVA - Vinníkom dnešnej zrážky osobných vlakov v Paskove v okrese Frýdek-Místek je zrejme strojvodca motorového vlaku, ktorý išiel smerom od Paskova do Ostravy. Uviedla to hovorkyňa Českých drah Kateřina Šubová.

Nehoda si vyžiadala už viac ako 42 zranených a je pravdepodobné, že ich počet sa ešte zvýši. Traja ľudia utrpeli ťažké zranenia. V starostlivosti lekárov zostáva sedem cestujúcich.

"S najväčšou pravdepodobnosťou prehliadol pri vychádzaní zo stanice červenú a vošiel na jednokoľajový úsek, kde potom došlo k nehode," uviedla hovorkyňa. Potvrdila tak informácie inšpekcie, podľa ktorej za nehodu môže zlyhanie ľudského faktoru. "Oneskorený osobný vlak z Kojetína do Ostravy v Paskove nepočkal na príchod osobného vlaku z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm, s ktorým sa mal v stanici križovať," uviedol hovorca inšpekcie Zdeněk Neusar. Výšku škody na vlakoch predbežne vyčíslili na 6,5 milióna českých korún na samotných vlakoch. Ďalšia škoda v rádovo tisícoch korún vznikla vinou vykoľajenia jedného vagónu aj na železničnom zvršku.

Záchranári ošetrili na mieste celkom 23 ľudí. "Teraz sa k nám dostávajú informácie o ďalších ľuďoch, ktorí boli zranení, z miesta odišli a postupne vyhľadávajú lekársku pomoc. Najviac vo Frýdku-Místku. V tamojšej nemocnici už ošetrili 30 ľudí," uviedol hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu