Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matka osmorčiat má údajne ďalších šesť detí!

LOS ANGELES - Matka, ktorá v pondelok v Kalifornii porodila osmorčatá, má už údajne šesť detí. Túto skutočnosť prezradili v anonymnom telefonáte miestnej rozhlasovej stanici údajní rodičia ženy. Napísal o tom dnes britský denník Daily Mail.

Predpokladaní rodičia matky osmorčiat uviedli, že šesť detí, medzi ktorými sú aj dvojičky, je teraz v ich starostlivosti. Osmorčatám, ktoré prišli na svet deväť týždňov pred riadnym termínom, sa podľa lekárov darí dobre a štyri z nich v inkubátoroch už prijímajú darované materské mlieko.

Všetci novorodenci dostávajú navyše vnútrožilovú výživu, čo je bežná prax pri predčasne narodených deťoch. Rodička už údajne začala s odsávaním vlastného materského mlieka pre svojich osem hladných potomkov. Všetkých šesť chlapcov a obe dievčatká už samostatne dýchajú, tri deti ale stále dostávajú kyslíkovú podporu trubičkou zavedenou do nosa. Lekári predpokladajú, že trubičky novorodencom čoskoro odstránia. V poriadku je aj matka detí, ktorej identita zostáva stále utajená. Svojich potomkov už videla v utorok večer v inkubátoroch. Tie sú v jednej miestnosti tesne vedľa seba, údajne aby sa súrodenci mohli od začiatku svojho života zbližovať.

Podrobnosti o počatí doteraz nezverejnili, niektorí nezávislí lekári ale vyjadrili presvedčenie, že matka užívala lieky na plodnosť, ktoré zvyšujú pravdepodobnosť viacnásobného pôrodu. Novorodenci zatiaľ nemajú mená, označili ich len provizórne písmenami A až H podľa poradia, v akom prišli v pondelok na svet cisárskym rezom. Predpokladá sa, že deti zostanú v nemocnici ešte niekoľko týždňov. Vzhľadom na svoju nízku pôrodnú hmotnosť by mohli čeliť oneskoreniu vo vývoji, konštatoval denník Daily Mail.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu