Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dievčatká zahynuli od hladu v zamknutom byte!

MOSKVA - Osemmesačná Nasťa a sotva dvojročná Dáša zahynuli hladom v Dzeržinsku pri Nižnomo Novgorode potom, čo ich matka prišla o život pri dopravnej nehode.

Mladú ženu zrazili dve autá už koncom októbra. Policajti sa uspokojili s tým, že sa nakoniec obeť podarilo identifikovať; presný dátum identifikácie je teraz podľa denníka Izvestija utajený. Ale zjavne nikto nepomyslel na deti, ktoré zostali v zamknutom byte na sídlisku.

Ani susedia, ktorí sa predtým sťažovali na hlučnú a vraj často opitú susedku, živiacu sa údajne prostitúciou, nevzrušoval plač dievčatiek. Údajne matka často nechávala deti samotné a tie neustále plakali. Raz ostali samé tri dni, zatiaľ čo rodičia boli na záchytke. A keď sa vo vedľajšom byte rozhostilo ticho, suseda sa len tešila.

Podľa úradov však so starostlivosťou o deti bolo všetko v úplnom poriadku. Úradníčka sociálnej starostlivosti bola na kontrole dva týždne pred osudnou nehodou a vyhlásila, že matka je triezva a deti sýte.

Otec dievčat, ktorý sa pred časom so ženou rozišiel, síce vraj klopal na dvere každý deň, ale nemal kľúč a polícia mu bez súhlasu majiteľky bytu nepovolila vyraziť dvere. Napodiv však nezašiel za domovníčkou, aby byt otvorila náhradným kľúčom.

Na políciu zavolala až majiteľka bytu, ktorá si prišla pre dlžné nájomné. Policajti vyrazili dvere bytu a v posteli našli mŕtve deti. Vyšetrovanie nakoniec prokuratúra uzavrela s tým, že zo smrti dievčat nie je koho viniť. Názor zmenila až potom, čo sa o smrť detí začali zaujímať médiá, ktoré o prípade dnes informovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu