Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Lotyšský prezident bude parketovým levom

Valdisa Zatlers
Valdisa Zatlers (Zdroj: SITA)

RIGA - Lotyšská vláda investovala viac ako 2000 eur (60.000 Sk) do zlepšenia spoločenského správania a tanečných schopností prezidenta Valdisa Zatlersa a jeho tímu, informovali dnes miestne úrady.

Zatlersa, donedávna neznámeho lekára, ktorý sa v júli 2007 neočakávane stal prezidentom, za 280 eur učil tancovať polonézu inštruktor Valdis Skutans, napísal denník Neatkariga Rita Avize (NRA).

Krátko po Zatlersovej inaugurácii si učiteľka etikety a komunikácie Irma Kalninová vyúčtovala 1950 eur za kurz protokolu, komunikačných zručností a obliekania, no napriek niektorým správam sa účet vzťahoval aj na výučbu prezidentovho tímu.

"Účet bol za celý tím," uviedla Kalninová pre agentúru Deutsche Presse-Agentur. "Kurz bol určený najmä pre nových členov tímu, pri nástupe nového prezidenta do funkcie sa jeho ľudia zžívajú s pôvodným tímom. To chválim, je to správny čas dostať všetkých na jednu úroveň," povedala.

Predstavitelia prezidentskej kancelárie pre agentúru DPA uviedli, že údaje citované NRA sú správne, odmietli však povedať, či prezident už tancuje lepšie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu