Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Policajti čiernej pleti v Londýne varujú ďalších černochov

(Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britskí policajti čiernej pleti spustili v pondelok kampaň s cieľom odradiť ľudí černošského pôvodu, aby sa zamestnali v londýnskej polícii.

Tvrdia, že kariérny postup v tomto zamestnaní znemožňuje rasizmus tamojších "bielych" mužov zákona. V pondelok o tom informovala Metropolitná černošská policajná asociácia (MBPA).

Jej šéf Alfred John vyhlásil, že je "pre nás nebezpečné presviedčať ľudí, aby sa k nám pridali a stali sa súčasťou toho, čo nazývame nepriateľské prostredie". "Budú čeliť rasizmu a šikane. V posledných týždňoch sme videli, čo sa môže stať vyšším dôstojníkom, ktorí hovoria o rasizme a diskriminácii v polícii," povedal John pre BBC. "Potrebujeme vytvoriť atmosféru, kde sa ľudia necítia byť zastrašovaní len preto, že nastoľujú tieto problémy,"

Podľa šéfa MBPA napriek tomu, že v londýnskej polícii slúžilo pred desiatimi rokmi dvetisíc černochov a príslušníkov ďalších "nebielych" etnických skupín, títo ľudia "nepostupujú v kariére a nedostávajú žiadne príležitosti". Bojkot černošských mužov zákona prichádza po tom, čo londýnsky starosta Boris Johnson ohlásil boj proti rasovým a náboženským predsudkom v mestskej polícii. Bývalý šéf metropolitnej polície v Londýne Ian Blair v piatok odstúpil po tom, čo mu Johnson oznámil, že nemá jeho dôveru. Blair čelil obvineniam zo strany vyšších dôstojníkov ázijského pôvodu, že ich kariérnemu postupu bráni rasizmus.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu