Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivé zábery zo streľby v Nashville: VIDEO Útočníčka rozstrieľala hlavný vchod a rozpútala masaker

Audrey Hale (28) rozstrieľala hlavný vchod a preniká do školy.
Audrey Hale (28) rozstrieľala hlavný vchod a preniká do školy. (Zdroj: Facebook/Metropolitan Nashville Police Department )

NASHVILLE – Americké mesto Nashville zasiahla začiatkom týždňa obrovská tragédia. Kresťanská akadémia prišla o šesť ľudí, z toho traja boli žiaci do desať rokov. Polícia počas dňa zverejnila na sociálnych sieťach zábery z viacerých priemyselných kamier. Žena so zbraňou v ruke prišla k hlavnému vchodu a celý ho rozstrieľala.

Spojené štáty postihla ďalšia streľba na škole. Tentoraz išlo o súkromnú kresťanskú akadémiu The Covenant School v meste Nashville. Polícii sa už podarilo identifikovať útočníčku. Ako informuje NY Post, bola ňou masová vrahyňa Audrey Haleová (28). Po niekoľkých hodinách od útoku zverejnilo oddelenie Metropolitnej polície Nashville zábery z  priemyselných kamier, ktoré zachytili útok. 

Útočníčka prišla na parkovisko pred školou na striebornom aute značky Honda Fit. Zaparkovala medzi autami a nasledoval ďalší záber na hlavný vchod do školy. Zrazu je vidieť, ako guľky prestreľujú dvoje vchodových dverí. V škole sa spustí alarm. Haleová prejde cez rozstrieľané dvere a s poloautomatickou puškou v ruke opatrne najprv zamieri za roh, potom sa vráti a prejde cez ďalšie dvere.

Napokon sa aj odtiaľ vráti a zamieri do posledných dverí, ktoré ju dovedú do veľkej chodby. Chodby boli vďaka spustenému alarmu vyľudnené, no útočníčka pokračovala ďalej k triedam. Haleová bola okrem pušky, ktorú držala v ruke, vyzbrojená aj pištoľou a ďalšou puškou. Na hlave mala červenú šiltovku a na hrudi nepriestrelnú vestu.

Obete 

Haleová počas masakry zastrelila troch deväťročných žiakov (Evelyn Dieckhausovú, Hallie Scruggsovú a Williama Kinneyho), vychovávateľa Mikea Hilla (61), zastupujúcu učiteľku Cynthiu Peakovú (61) a riaditeľku školy Katherine Koonceovú (60). Masakra by zrejme pokračovala, ale rýchly zásah polície tomu zabránil. Hrozilo, že Haleová zabije aj mužov zákona. Útočníčka začala na nich strieľať z okna druhého poschodia. Tí paľbu opätovali a podarilo sa im Haleovú smrteľne zasiahnuť. Podľa polície boli týmito policajtmi Rex Englebert a Michael Collazo.

 

The first picture is of Evelyn Dieckhaus, who died this morning at her school while pulling the fire alarm to warn her...

Posted by SUPER NICE CLUB on Monday, March 27, 2023

Na druhom obrázku je rodinná vianočná fotka člena Snemovne reprezentantov pre štát Tennessee Andyho Oglesa. Nashville ako hlavné mesto tohto amerického štátu má dlhé roky problémy s vysokou mierou kriminality. Oglesovcom to asi nič nehovorí, pretože pred dvomi rokmi si spravili vianočnú fotografiu, pričom takmer každý člen rodiny držal v ruke nejakú zbraň. Andy Ogles mal protitankovú päsť. "Budeme dúfať, že milióny amerických kresťanov budú volať po jeho odstúpení. Síce to už nevráti späť Evelyn ani jej spolužiakov či učiteľov, ale je na nás, aby sme prestali voliť takéto príšery," uvádza sa v príspevku SUPER NICE CLUB s tým, že tento muž sa opiera o kresťanskú vieru. 

Transgender a bývalá študentka

Náčelník polície v Nashville John Drake potvrdil, že obete masakry boli náhodné. Haleová sa zamerala len na školu. Ako sa neskôr zistilo, bola bývalou študentkou tejto školy. "Prípad je v štádiu vyšetrovania. Máme k dispozícii viacero materiálov, ako aj mapu školy s podrobným opisom, ktorú mala útočníčka. Pri domovej prehliadke boli zaistené ďalšie dve zbrane. Išlo o krátku dvojhlavňovú brokovnicu a ďalšiu samonabíjaciu brokovnicu," uviedol náčelník Drake s tým, že počas vyšetrovania síce označovali Haleovú ženskými zámenami, ale strelec bol v skutočnosti identifikovaný ako transgender. 

Viac o téme: TragédiaObeteMasakraUSATransgenderNashvilleThe Covenant School
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu