Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ďalšie záhadné úmrtie: Vo svojich skladbách kritizoval Putina, za podivných okolností sa utopil v zamrznutej rieke

Dmitrij Svirgunov sa utopil v rieke.
Dmitrij Svirgunov sa utopil v rieke. (Zdroj: Instagram/creamsodamusic)

MOSKVA - Dima Nova a jeho skupina kritizovali ruského prezidenta a jedna pieseň sa stala protestnou hymnou proti vojne. Hudobník sa v nedeľu utopil. Bohužiaľ, nebol sám.

Vo veku 34 rokov sa v nedeľu utopil zakladajúci člen ruskej popovej skupiny Cream Soda. Jeho pieseň „Aqua Disco“ sa stala hymnou počas protivojnových protestov v Rusku.

Kto sú podozriví z vraždy študenta Daniela Tupého? Zakladateľ neonacistického klanu aj futbaloví ultras (Zdroj: Topky/Maarty)

Dima Nova, vlastným menom Dmitrij Svirgunov, sa podľa ruskej spravodajskej stránky Peopletalk údajne prepadol cez ľad pri prechode zamrznutou riekou Volga v Jaroslavskej oblasti severovýchodne od Moskvy. Dima Nova vraj bol s ďalšími deviatimi ľuďmi. Päť z nich prerazilo ľad na rieke.

Dvom ľuďom sa zrejme podarilo z vody vyliezť. Ďalších troch ľudí – vrátane hudobníka a jeho mladšieho brata – v tom čase považovali za nezvestných. Telo pôvodne nezvestnej popovej hviezdy sa teraz našlo. Jeden z dvoch ľudí, ktorí sa dokázali dostať z vody, zomrel v sanitke, píše kapela Cream Soda na Instagrame.

Ikona protivojnového hnutia

Cream Soda vo svojej piesni „Aqua Disco“ kritizovala údajné sídlo ruského prezidenta Vladimira Putina za 1,3 miliardy dolárov. Pieseň bola spievaná na protestoch pred a počas prvých dní ruskej útočnej vojny. Kapela sa podľa Newsweeku stala ikonou protivojnového hnutia.

Kapela oznámila smrť hudobníka na Instagrame v pondelok, v utorok napísala: "Dnes o 9:00 prebehla oficiálna identifikácia. Dima a Goshi už nie sú."

Viac o téme: KritikaVladimir PutinDima NovaDmitrij SvirgunovCream Soda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu