Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chystá sa Putin na Krym? Blíži sa výročie anexie! Ruský prezident je vraj paranoidný a skrýva sa

 Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Mikhail Klimentyev, Getty Images)

KYJEV/MOSKVA - Napriek neutíchajúcej vojne na Ukrajine, ktorá už trvá viac ako rok, sa v Rusku hovorí o výročí anexie Krymu. Pri tejto príležitosti má dokonca samotný ruský prezident podniknúť oficiálnu cestu na tento polostrov. Podľa Ukrajiny ide o cielené nepravdivé informácie.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 382 (Zdroj: Fcaebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Podľa ruských médií by mohol Vladimir Putin navštíviť krymský polostrov už v priebehu tohto týždňa. Dňa 18. marca 2014 totiž Rusi pod vojenskou okupáciou aj formálne obsadili Krym a Sevastopol. I Keď to väčšina sveta odmieta, Rusko považuje túto časť Ukrajiny za svoje územie. Ako píšu Wiadomości o možnej Putinovej návšteve Krymu píšu RIA Novosti, ktoré sa odvolávajú na tvrdenie Pavla Zarubinu, zamestnanca ruskej štátnej stanice Rossija 1. 

Zarubin na sociálnej sieti napísal, že dátum výročia anexie Krymu sa blíži. "Je logické predpokladať, že udalosti sa budú konať v tento dátum. A v pracovnom pláne je napísané, že Putin pôjde na pracovnú návštevu do jedného z ruských regiónov, " napísal. Podľa ukrajinských médií ide len o formu ruskej propagandy. Putin sa údajne už dlhšiu dobu skrýva v bunkri a cestuje opancierovaným vlakom. 

Skrýva sa 

Kremeľ nemal podľa ruskej Pravdy zaradiť do oficiálneho kalendára svojho prezidenta žiadne udalosti, ktoré sa majú konať na Kryme. Okrem toho si médium kladie otázku, či Putin vôbec opustí bunker. Vládca sa zdá byť paranoidný a skrýva sa. S najbližším okruhom svojich spolupracovníkov je presvedčený o tom, že USA chcú všetkými možnými prostriedkami podkopať jeho moc.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin  (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Krystyna Kurczab-Redlichová, atorka Putinovho životopisu, sa vyjadrila, že "diktátor sa čoraz viac bojí a snaží sa ešte viac chrániť". Ako spomína, pri jednom z posledných stretnutí v Lužnikách to ani s najväčšou pravdepodobnosťou nebol skutočný Putin, ale jeho dvojník. "Teraz býva v bunkroch. Je ich toľko, že sa ani nedajú presne lokalizovať. Po Rusku cestuje v šialene drahom pancierovom vlaku. Nebojí sa lietania, len ho desí predstava, že počas letu ho zostrelia ukrajinské sily," dodala. 
 

Viac o téme: VýročiePropagandaVladimir PutinKrymVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu