Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľká tragédia: U nás panuje pravá zima, na opačnej strane zemegule zomrel chlapček v rozhorúčenom aute

V tomto rozhorúčenom aute strávil chlapec takmer celý deň.
V tomto rozhorúčenom aute strávil chlapec takmer celý deň. (Zdroj: YouTube/Sky News Australia)

SYDNEY - Veľká tragédia sa odohrala v austrálskom Sydney, kde zostal trojročný chlapček uväznený celý deň v aute na priamom slnku. Po objavení dieťaťa mohli zdravotníci už len konštatovať jeho smrť. K podobným incidentom dochádza v Austrálii častejšie.

Zatiaľ čo v Európe je práve zima, ľudia na južnej pologuli majú teplé leto. Aj v austrálskom štáte Nový Južný Wales sa nedávno teplomer vyšplhal nad 30 stupňov. Osudným sa trojročnému chlapcovi nestali len vysoké teploty, ale aj dehydratácia po tom, ako zostal zabudnutý v aute.

Česká polícia musela riešiť veľmi naliehavý prípad zamknutého dieťaťa v aute (Zdroj: Facebook/Polície České republiky)

Podľa medializovaných informácií sa hrozný incident odohral minulý štvrtok. Ako píše news.com.au, otec našiel chlapca okolo 15:00 na parkovisku na predmestí Glenfield. Policajti museli rozbiť okno, aby sa k nemu dostali.

Podľa Mirroru dieťa nereagovalo, privolaní záchranári mohli len skonštatovať jeho smrť. "Úradníkom na policajnej stanici Campbelltown bolo povedané, že dieťa bolo vo vozidle celý deň," uviedol hovorca polície. V ten deň bola údajne o 16:51 nameraná maximálna teplota v blízkosti miesta nešťastia 33,9 stupňa Celzia.

Stále nie je jasné, prečo dieťa sedelo v horúcom aute tak dlho. Polícia chce okolnosti tragédie vyšetrovať. Nebol to ojedinelý prípad. Podľa organizácie na ochranu detí Kidsafe musí byť v Austrálii z rozpálených áut ročne zachránených 5000 detí, najmä bábätiek a batoliat.

Viac o téme: úmrtieHorúčavySydney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu