Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Propagandista Kremľa zúri a hrozí Západu: Zničíme Washington, Paríž aj Londýn

Vladimir Solovjov sa v televízii vyhrážal Západu.
Vladimir Solovjov sa v televízii vyhrážal Západu. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Jeden z najhlasnejších propagandistov Kremľa Vladimir Solovjov reagoval na dodávky tankov Ukrajine. Tá dostane hlavne nemecké Leopardy 2 a tanky americkej výroby Abrams. Solovjov sa vyhrážal zničením Washingtonu, Londýna a Paríža. Neodpustil si ani nechutné útoky na nemeckého kancelára Olafa Scholza a ministra obrany.

„Zničené musia byť vládne štvrte Kyjeva a Odesy, Berlína i Londýna, Paríža aj Washingtonu. Musia byť zničení všetci, ktorí si trúfli oživiť nacizmus a otočiť ho proti našej posvätnej vlasti,“ povedal nahnevane Solovjov ruskej televízii Rossija-1, kde pôsobí ako moderátor.

Minúty pred haváriou vrtuľníka s ukrajinským ministrom na palube (Zdroj: Twitter/@UkraineEugenia)

Vo svojich výpadoch sa venoval aj jednotlivým krajinám, ako je napríklad Nemecko. „Myslím, že je čas dať jasný signál, že je Nemecko súčasťou konfliktu a že kvôli nemeckým tankom na Ukrajine budeme považovať nemecké územie a nemecké základne ako legitímny cieľ. NATO chce bojovať takto prefíkane, predstierať, že vlastne nebojuje. Iba vo sne,“ povedal Solovjov. Nevyberavo pritom označil nemeckého ministra obrany Borisa Pistoriusa za „kreténa, ktorý vedie Nemecko do deštrukcie“.

Solovjov zareagoval aj na dodávku tankov Leopard 2, ktoré má Nemecko v najbližších mesiacoch dodať Ukrajina. Nemeckého kancelára Scholza okomentoval takto: „Scholz, nechaj si narásť fúzy ako Hitler. Nacistická zberba, zradca nemeckého ľudu. Toto si a nie nemecký kancelár.“

Okrem Nemecka oznámilo dodanie tankov aj Holandsko, Fínsko, Nórsko či Poľsko. Nemecko dlho čakalo so súhlasom na dodanie tankov Leopard 2 Ukrajine. Okrem toho má Kyjev získať aj 31 tankov Abrams od USA a to v hodnote 400 miliónov dolárov.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa prisľúbenie dodávok poďakoval na Twitteri slovami: „Nemecké bojové tanky, ďalšie rozšírenie obrannej podpory a výcvikových misií, zelená pre partnerov na dodanie podobných zbraní. Práve som sa o týchto dôležitých rozhodnutiach dozvedel pri rozhovore s Olafom Scholzom. Kancelárovi a všetkým našim priateľom v Nemecku úprimne ďakujem.“

Slová vďaky smeroval aj na prezidenta USA Joea Bidena: „Je to dôležitý krok na ceste k víťazstvu. Slobodný svet je dnes zjednotený ako predtým so spoločným cieľom, čím je oslobodenie Ukrajiny,“ povedal Zelenskyj.

Viac o téme: TankyDodávkyRuskoUkrajinaVladimir SolovjovPropagandista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu