Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jaromír Nohavica pobúril poslucháčov: VIDEO V novej skladbe s vojnovou témou sa pýta na názor USA!

(Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA – Známy český spevák Jaromír Nohavica pobúril poslucháčov, keď vo svojej najnovšej piesni spomína raketu, ktorá zasiahla Poľsko. Polemizuje v nej, či bola raketa ukrajinská alebo ruská a vraj sa treba spýtať na názor Ameriku.

Skladbu zverejnil na Youtube kanáli, „Aby bylo jasno“, ktorý patrí redaktorke a bývalej političke Jane Bobošíkovej. Pesnička s názvom „Počkáme, co řekne“, pobúrila verejnosť a vyvolala vlnu komentárov a kritiky, informuje Echo24. Táto skladba sa snaží vysvetliť poslucháčovi, že západné krajiny potrebujú konzultovať svoje kroky alebo postoje s USA. Konkrétne má spevák na mysli prezidenta Joe Bidena.

V skladbe spomína aj tragédiu v Poľsku, kde prišli o život dvaja ľudia. Spomínaná veta, ktorá vzbudila vlnu komentárov znie: „Ta raketa byla Ukrajince, nebo Rusa, počkáme, co řekne pan prezident USA.“ Alebo ďalšia politicky zameraný verš „Proč nám nefunguje horká vládní linka? Pan prezident USA spinká, spinká, spinká“.

Svoj postoj k celej situácii na Ukrajine preukázal aj odmietnutím vrátenia Puškinovej medaily, ktorú dostal v roku 2018 od prezidenta Vladimíra Putina. Na základe tejto informácie boli jeho koncerty zrušené aj v susednom Poľsku. Tie koncerty, ktoré nezrušili, však boli vypredané. Proti vojne sa naposledy vyjadril na českom koncerte, ktorý bol odvysielaný v živom vstupe, spieval po ukrajinsky aj rusky a povedal, že vojna mu je proti srsti. Výťažok z ostravského koncertu chcel spevák venovať organizácii Človek v tísni, tá sa však od neho dištancovala.  

V minulosti bol český spevák konfrontovaný aj so spoluprácou s ŠtB, tú pripustil, ale odmietol súhlasiť s tvrdením, že niekoho udal. Údajne ho v tom čase vydierala polícia za poburovanie a hrozilo mu väzenie.

Viac o téme: VojnaRuskoUkrajinaPutinovo tajomstvoJaromír Nohavica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu