Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Rusi sa opäť ukázali: Kvôli útokom na infraštruktúru, museli dieťa zoperovať takmer po tme!

(Zdroj: Twitter/Russiaconflict)

KYJEV – Po stredajších útokoch na ukrajinskú kritickú infraštruktúru sú omedzené dodávky vody a výpadky elektrickej energie sa im už podarilo zastabilizovať. Výpadok sa však nevyhol aj kardiologickému oddeleniu priamo uprostred operácie.

"Bez elektrickej energie je stále 70 percent Kyjeva. Do ulíc nevyšli trolejbusy, nahradila ich autobusová doprava", uviedol starosta Vitalij Kličko. Počas operácie srdca dieťaťa na Inštitúte srdca v Kyjeve vypadol prúd uprostred zákroku. Našťastie má klinika k dispozícii aj generátor, vďaka ktorému mohli operáciu dokončiť.

Podľa ministra energetiky Haluščenka sa im energetický výpadok podarilo stabilizovať až dnes ráno, vrátane kriticky dôležitých objektov. „Situácia bola kritická aj v domácnostiach. „Nie je elektrina, kúrenie ani voda. Vonkajšia teplota už je okolo nuly. V byte je ešte teplo z predchádzajúcich dní. Uvidíme ako dlho to vydrží“, opísal stav v ukrajinských domácnostiach Tymofij Mylovanov, bývalý minister hospodárstva.

Vodu často nahrádzajú snehom, ktorý sa objaví na balkónoch, najmä na spláchnutie. Výpadky obmedzujú aj terminály pre bankové karty, preto je potrebné v obchodoch platiť hotovosťou. 

Viac o téme: OperáciaVojnaElektrické vedenieUkrajinaRuskomKardiológia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu