Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dráma v Chorvátsku: Českí turisti uviazli na mori! Z plachetnice ich museli vyťahovať hasiči

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: JVB Labin)

LABIN/RABAC - Pokojnú dovolenku prerušila mierna dráma. V chorvátskej oblasti Labin totiž na plytčine uviazla plachetnica, ktorú si prenajali českí turisti. Siedmich dovolenkárov museli vytiahnuť záchranári. Našťastie sa nikomu nič nestalo.

V chrovátskej oblasti Labin posledné dni pršalo. Dážď však nespôsobil žiadne väčšie školy. Hašici z Profesionálneho hasičského zboru Labin a DVD Rabac však museli zasahovať. Plachetnicu z českými turistami začalo unášať na otvorené more a uviazli na plytčine. 

Dráma v Chorvátsku: Českí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: JVB Labin)

Turistov museli vyťahovať hasiči

Česi si plachetnicu prenajali v Pule. O incidentne informoval veliteľ JVP Labin Saša Stepančić. Na mieste, kde plachetnica kotvila, došlo kvôli rozbúrenému moru k prerušeniu kotviaceho lana. Plachetnica sa následne odtrhla a unášaná vetrom a vlnami uviazla desať metrov od brehu. Hasiči z nej museli vytiahnuť sedem českých turistov, ktorí boli v tom čase na lodi. 

Dráma v Chorvátsku: Českí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: JVB Labin)

Nikomu sa našťastie nič nestalo a hasiči ich následne ubytovali v súkromnom byte. Plachetnica však ostala uviaznutá na pláži a nárazy jej spôsobili veľké škody. Aktuálne sa čaká na remorkér, ktorý plachetnicu pomocou žeriavu vytiahne a odvezie do opravy.  Čaká remorkér, ktorý ho pomocou žeriavu vytiahne a odvezie do opravy, píše Glas Istre.

Viac o téme: PlachetnicaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu