Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Tragická nehoda: Muž spadol z rímsy horiaceho bytu, príčina požiaru vás zaskočí

Byt v Bristole vyhorel do tla. Príčinou bol skrat v elektrickom bicykli. Zobraziť galériu (2)
Byt v Bristole vyhorel do tla. Príčinou bol skrat v elektrickom bicykli. (Zdroj: Youtube/The Independent)

BRISTOL - Koncom minulého týždňa krátko po druhej hodine v noci sa v Eastone, mesto Bristol, spustil požiar. Horieť začal byt na jednom z najvyšších poschodí. Na miesto incidentu boli privolaní takmer všetci hasiči z okolia. Tragédii už ale nedokázali zabrániť.

Výšková budova v Bristole sa ocitla v plameňoch. Požiar vypukol na najvyššom poschodí Twinnell House, Wills Drive, v mestskej časti Easton 25. septembra o 2:15 miestneho času. Na miesto bolo privolaných 11 hasičských vozidiel. Aj napriek úpornej snahe požiar uhasiť, hasiči nedokázali zabrániť tragédii, informuje BBC News. Istý muž, predpokladá sa, že majiteľ horiaceho bytu, vyliezol von oknom, keď sa snažil utiecť pred plameňmi. Stalo sa mu to však osudným. 

Majiteľ bytu sa zošmykol z rímsy a zo 16-teho poschodia spadol na zem. Záchranári sa ho snažili na mieste oživiť, ale bezvýsledne. Hasičom sa napokon podarilo požiar uhasiť. Hovorca polície Somerset potvrdil, že muž sa najprv snažil utiecť von oknom, no zošmykol sa z rímsy a spadol. Záchranári ošetrili na mieste incidentu osem ľudí. Jeden obyvateľ bytovky utrpel ľahké popáleniny. 

Vyšetrovanie

Približne 90 obyvateľov museli evakuovať do kostola St Nicholas Of Tolentino, kde bolo zriadené krízové centrum. Vyšetrovatelia po preskúmaní miesta činu došli k záveru, že požiar, ktorý vznikol v nočných hodinách, spôsobil skrat na elektrickom bicykli.

VIDEO Tragická nehoda: Muž
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Šéf hasičského a záchranného zboru Steve Quinton, uviedol, že v bytovom dome boli v prevádzke všetky protipožiarne opatrenia. Po tomto incidente sa viacerí ľudia začali obávať vzniku požiaru vo svojich domácnostiach. "Pokiaľ sa obávate o svoju bezpečnosť, v prvom rade sa musíte uistiť, že všetky únikové východy sú priechodné, a treba zabezpečiť, aby o nich vedeli všetci obyvatelia bytového domu," dodal na záver šéf hasičského a záchranného zboru.

 


 

Viac o téme: PožiarTragédiaBristolVeľká BritániaElektrický bicykel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu