Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Dráma uprostred ulice: Padajúci žeriav tesne minul chodca a dopadol na auto!

(Zdroj: Youtube/ WHAS11)

NEW YORK - V uliciach amerického New Yorku sa odohrala situácia ako z hororu. Mohutný hydraulický žeriav tesne minul chodca a zrútil sa na auto, ktoré zastavilo na križovatke. Žena so svojím spolujazdcom sa druhýkrát narodili.

Nič netušiaca žena zastavila na križovatke na červenú, keď sa z vedľajšieho nákladného auta odtrhlo rameno a dopadlo na jej auto, vozovku a tesne minulo chodca, informuje DailyMail.

22-ročná žena z Bronxu a jej spolujazdec len zázrakom unikli početným zraneniam. Zdá sa, že pri žene stáli všetci anjeli strážni, pretože skončila iba s rozbitou perou. Ona a jej spolujazdec boli odvezení do nemocnice St. Barnabas, kde im ľahké zranenia ošetrili.

Nákladné auto so žeriavom zdvíhalo náklad na stavenisku 11-poschodovej budovy na rohu Bedford Park Boulevard a Villa Avenue. Pod ťarchou sa žeriav odtrhol a zrútil sa na vozovku okolo 10:30 miestneho času.

Po tom, čo žeriav dopadol na auto, na pomoc zasiahnutým ľuďom sa okamžite rozbehol stavebný robotník, ktorý pomáhal nasmerovať premávku. Aj ďalší okoloidúci obkľúčili auto a pokúšali sa vyslobodiť dvojicu, ktorá sa v ňom nachádzala. Tá nasťastie vyviazla iba s ľahkými poraneniami. 

Požiarny zbor štátu New York po zásahu evakuoval aj stavebných robotníkov a práce na budove boli pozastavené. "Naše predbežné vyšetrovanie zistilo, že nákladné auto so žeriavom dvíhalo náklad z prívesu na strechu stavebného projektu, keď zrazu rameno zlyhalo a zrútilo sa na priľahlú vozovku," uviedol hovorca odborov, Andrew Rudanský.

Po dôkladnejšej kontrole mestskí stavební inšpektori zistili mnohonásobné porušenia bezpečnosti a vydali predvolania stavebnej spoločnosti kvôli nezabezpečenému stavenisku a neumiestnenému žeriavu do správnej polohy. Výstavba budovy bola pozastavená.

 

Viac o téme: StavbaŽeriavNew YorkBronx
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu