Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nové zistenia o vodičovi (†72), ktorý zahynul pri nehode autobusu v Chorvátsku: Výsledky pitvy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP)

ZÁHREB - Poľský vodič, ktorý v sobotu skoro ráno stratil kontrolu nad autobusom plným pútnikov, mal 72 rokov a nebol pod vplyvom alkoholu ani omamných látok. Informovala o tom v pondelok chorvátska štátna televízia HRT s odvolaním sa na výsledky pitvy.

Vodič podľa nich netrpel ani žiadnymi akútnymi ochoreniami. Pitvy 12 obetí tragickej nehody sú ukončené a ich telá budú odovzdané rodinám, uviedol chorvátsky spravodajský server Večernji.hr. Server pripomína, že pri nehode zahynuli aj obaja vodiči.

Nové zistenia o vodičovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR / AP)

Dvaja zo zranených sa nachádzajú v kritickom stave

Vyšetrovanie potvrdilo, že v čase havárie šoféroval 72-ročný vodič, ktorý bol v súlade s predpismi pripútaný bezpečnostným pásom. Pitva tiež dokázala, že nebol pod vplyvom alkoholu ani omamných látok. Poľský autobus s 42 cestujúcimi a dvoma vodičmi smeroval do mariánskej svätyne v Medžugorí na juhu Bosny a Hercegoviny, keď v sobotu okolo 05.30 h zišiel na severe z Chorvátska z diaľnice A4 do priekopy. Dvanásť ľudí zahynulo a ďalších 32 utrpelo zranenia, z nich 19 bolo zranených vážne. Dvaja zo zranených sa nachádzajú v kritickom stave.

Viac o téme: AlkoholAutobusVodičPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu