Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Úradník načapal vodiča pri zlom parkovaní: Potom pozrel do auta a... veď on masturbuje!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HOBART - Nepálsky migrant v Austrálii si zavaril. Pristihli ho totiž na verejnosti pri háklivej činnosti. Masturboval v aute. Teraz mu hrozí deportácia. Úrady a psychológovia nemajú na jeho konanie jednotný názor. Tak či onak, poriadne si zavaril.

Muž, ktorý sa presťahoval do Austrálie v roku 2015, čelí zaradeniu do registra sexuálnych delikventov, čo by podľa jeho právnika mohlo viesť k jeho deportácii. Dvadsaťšesťročný Nepálčan pracoval ako vodič rozvozu jedla v Hobarte v roku 2021, keď došlo k priestupku. Podľa súdu keď skončil rannú donášku, zamieril do miestneho parku. V domnienke, že nikto nie je nablízku, začal vo svojom aute masturbovať, píše abc.net.au.

Súd vypočul úradníka, ktorý v čase skutku pristúpil k autu, aby vodičovi oznámil, že tam nemôže parkovať. Keď zaklopal na okno, uvedomil si, že muž onanuje, tak mu povedal, aby odišiel. Mladík tak aj spravil, no neskôr bol obvinený zo spáchania priestupku, ku ktorému sa priznal. 

Úradník načapal vodiča pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V rámci súdneho sporu bola spoločnosť Community Corrections Tasmania (CCT) požiadaná, aby vykonala posúdenie rizika s cieľom určiť, či v prípade obvineného hrozí alebo nehrozí riziko opätovného spáchania trestného činu. Na základe toho by sa potom mohol súd rozhodnúť, či bude dotyčný umiestnený na zoznam sexuálnych delikventov. CCT zistil, že má stredné riziko recidívy. Toto zistenie ale spochybnil mužov právnik Dinesh Loganathan.

Úradník načapal vodiča pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Loganathan si objednal správy od dvoch samostatných klinických psychológov - Granta Blakea a Emmy Collinsovej, ktorí obaja vyvrátili hodnotenie CCT a zistili, že u muža je veľmi nízke riziko recidívy. "Máme dvoch certifikovaných vyškolených klinických psychológov, ktorí poskytli súdu správu, že Static-99R (nástroj na hodnotenie rizika) nemal byť pri mužovi nikdy použitý a podanie bolo chybné," povedal Loganathan súdu. "Community Corrections musia byť informované o tom, že naďalej nesprávne používajú nástroje hodnotenia rizík. Je to neetická, a neprijateľná prax. Nemôže pokračovať," dodal. 

Sudca McKee ale jeho slová spochybnil. Nato si vypočul správu odborníčky Collinsovej, v ktorej sa tiež uvádza, že použitie nástroja Static-99R na hodnotenie páchateľov kategórie B bolo nesprávne. Súdne konanie naďalej pokračuje. 

Viac o téme: MasturbáciaDeportáciaMigrantAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu