Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík (20) si začal ohrievať jedlo, potom užil lieky na spanie: VIDEO drámy, ktorá nasledovala

Policajti vyťahujú muža zo zadymeného bytu.
Policajti vyťahujú muža zo zadymeného bytu. (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

OSTRAVA - Začiatkom augusta dostali ostravskí policajti oznámenie, že v jednom z bytových domov cítiť silný dymový zápach. Podľa hlásenia sa z tohto bytu ozýval aj požiarny alarm. Na výzvy susedov, ktorí búchali na dvere, ale nikto neotváral.

Krátko po 22. hodine 1. augusta prijal operačný dôstojník oznámenie od muža, ktorý uviedol, že na chodbe domu na ulici Zelená v Ostrave-Mariánskych Horách sa šíri prenikavý dymový zápach. Z jedného bytu sa okrem toho ozýval požiarny alarm, no na klopanie a zvonenie nikto nereagoval. 

Policajti z oddelenia hliadkovej služby Ostrava na tento oznam reagovali a ihneď sa vydali na miesto, informuje Policie České republiky. Už pri vstupe do domu cítili silný dymový zápach. Po opakovaných výzvach na otvorenie bytu nikto nereagoval, preto z dôvodu možného nebezpečenstva museli do neho vniknúť násilne. 

Českí policajti sa dobývajú do zadymeného bytu (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Byt bol celý zadymený. Muži zákona začali okamžite pátrať po osobách. V obývacej izbe našli ležať na pohovke mladého muža. Ten na ich oslovenie vôbec nereagoval. Akonáhle ho chytili za ruku, mladík sa prebral, bol však dezorientovaný a zmätený. Vyviedli ho preto na chodbu k oknu, aby sa nadýchal čerstvého vzduchu. 

Ohrieval si jedlo

Ako sa neskôr ukázalo, dym vychádzal z kuchyne, kde sa na zapnutom sporáku varilo spálené jedlo. Policajti vypli sporák a pootvárali všetky okná. Po chvíli sa na miesto dostavili aj privolaní hasiči a zdravotníci. Dvadsaťročný Čech na jedlo, ktoré si ohrieval, zabudol. Potom užil lieky na spanie a prebudili ho až policajti. Na mieste mu bola poskytnutá zdravotná starostlivosť od záchranárov. Vďaka rýchlej reakcii susedov nebolo nutné nikoho evakuovať.

Viac o téme: DymPožiarOstravaLieky na spanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu