Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TRAGÉDIA v obľúbenom turistickom letovisku: Žralok napadol Rakúšanku! Útok neprežila

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Reprofoto / Youtube)

HURGADA - Žralok v egyptskom prímorskom rezorte Hurgada napadol a smrteľne zranil ženu z Rakúska. Osemdesiatšesťročnej žene sa aj so zraneniami podarilo doplávať späť na breh, cestou do nemocnice ale utrpela infarkt. Informovala o tom agentúra APA, podľa ktorej piatkovú smrť rakúskej občianky v Egypte dnes potvrdilo rakúske ministerstvo zahraničia.

Žralok podľa miestnych médií meral zhruba dva metre, žene odhryzol ruku a nohu v zátoke južne od Hurgady. Žena podľa rakúskeho bulvárneho denníka Kronen Zeitung plávala v čase napadnutia v oblasti vyhradenej pre plavcov a ohraničenej bójami. Na nohách mala plavecké plutvy. Útoku podľa webu britského bulvárneho denníka Daily Mail prihliadalo z brehu množstvo turistov. Miestne úrady pláž a okolitú oblasť po incidente na tri dni uzavreli. Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre citlivé povahy!

Žena podľa rakúskeho ministerstva zahraničia pochádzala z Tirolska. Rakúska ambasáda v Egypte je v kontakte s jej rodinou aj miestnymi úradmi. APA s odvolaním sa na ďalšie médiá píše, že Rakúšanka bola vydatá za Egypťana a žila neďaleko miesta nešťastia.

V Egypte sú napadnutia žralokom výnimočné

Agentúra APA uviedla, že celosvetové štatistiky za minulý rok evidujú 73 prípadov napadnutia človeka žralokom. Deväť ľudí na následky zranení zomrelo. Najviac prípadov zaznamenali v USA a v Austrálii. V Egypte sú prípady napadnutia žralokom skôr výnimočné. V Červenom mori, pri ktorom letovisko Hurgada leží, žije viac ako 40 druhov žralokov; niektorí z nich môžu spôsobiť smrteľné zranenia. Napríklad v októbri 2020 pripravil žralok pri egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch o ruku 12-ročného ukrajinského turistu a egyptského sprievodcu o nohu. V roku 2018 zomrel v egyptskom letovisku Marsá Alam český turista, ktorého napadol žralok.

Viac o téme: ŽralokEgyptRakúšankaHurgada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu