Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Západní lídri vysmiali Putina a jeho polonahé FOTO, ten hneď reagoval: Drsné slová na adresu Johnsona

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Susan Walsh)

MOSKVA/LONDÝN - Prezidenta Vladimira Putina vytočili poznámky západných lídrov. Tí sa pousmiali nad verejne známymi fotkami ruského lídra, ktorý rád jazdí na koni vyzlečený do pol pása a vo všeobecnosti často demonštruje svoju mužnosť. Reakcia nenechala na seba dlho čakať.

Podľa premiéra Slovensko bude na samite presadzovať zodpovednú a suverénnu politiku (archívne video)

Podľa premiéra Slovensko bude na samite presadzovať zodpovednú a suverénnu politiku (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Napriek veľkej záľube v pití alkoholu Vladimir Putin (69) odkázal svojim kritikom z radov západných politikov, aby prestali piť. "Pomáha to rozvíjaniu tela aj ducha. Ohľadom mojej jazdy na koni, nechápem, čo je na tom smiešne. Neviem, možno sa vyzliekajú od pása nadol. V každom prípade, na mojom mieste by vyzerali komicky. Johnson by vyzeral doslova nechutne, keby bol vyzlečený," reagoval ruský prezident na posmešky. 

Putin pokračoval, že "ak chcete dosiahnuť harmóniu, musíte prestať požívať alkohol a skončiť so zlými návykmi. Treba cvičiť a športovať". Reagoval tak na posmešky britského premiéra Borisa Johnsona, ktorý sa počas summitu G7 v Bavorsku spýtal fotografov, či chcú, aby sa lídri vyzliekli do pol pása. Potom zavtipkoval, že "by mali ukázať, že sme silnejší ako Putin".

Kanadský premiér Justin Trudeau na summite G7 povedal, že "Putina treba nasledovať a vydať sa na jazdu na koni s odhalenou hruďou". Johnson sa len pousmial nad tým, keď mu redaktor denníka The Sun na summite NATO v Madride prečítal Putinovu reakciu. Ruského vládcu varoval, že by sa mal zamyslieť nad dôsledkami svojich barbarských činov a nad tým, ako jeho invázia spojila Západ, NATO, G7 a EÚ. 

"Pokiaľ chcel Putin menej aktivít NATO v blízkosti svojich hraníc, jeho činy spravili presný opak. Invázia na Ukrajinu ako reakcia na ďalšie rozširovanie NATO bola priam mýtická. Pred inváziou žiadny západný politik nepredpokladal, že sa Ukrajina v dohľadnom čase pripojí k NATO," vyhlásil britský premiér. Okrem toho dodal, že Fínsko a Švédsko porušujú svoj historický sľub neutrality, keď sa chcú taktiež pripojiť do aliancie. Cítia sa však ohrození ruskou agresiou.

Viac o téme: Vladimir PutinBoris Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu