Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zástupca šerifa zasahoval pri masakri v Texase: Zrútil sa, medzi obeťami našiel svoju mŕtvu dcéru (†10)

Rodičia prišli o svoju milovanú dcérku.
Rodičia prišli o svoju milovanú dcérku. (Zdroj: Facebook/Kimberly Mata-Rubio)

UVALDE - Vyčíňanie strelca Salvadora Ramosa na základnej škole v texaskom meste Uvalde si vyžiadalo 21 mŕtvych, z toho väčšina boli deti. Tragédia postihla aj zástupcu miestneho šerifa Felixa Rubia. Ten totiž pri zásahu našiel svoju mŕtvu dcéru Lexi. Okamžite sa psychicky zrútil.

Tragédiu umocňuje fakt, že len pár hodín pred vyčíňaním tínedžera sa radovali spolu z toho, že Lexi dostala v škole ocenenie za to, ako sa dobre učí. "Povedali sme jej, že ju milujeme a že ju vyzdvihneme po škole," povedala jej matka Kimberly. Lenže neskôr do školy vošiel ozbrojený mladík a začal do detí nemilosrdne strieľať. Pred chladnokrvnou popravou im iba oznámil: "A teraz zomriete." Uplakaná mama povedala: "Netušili sme, že jej dávame posledné zbohom."

 

My sweet Lexi. Love of my life. Keeper of my soul. I carried you inside me. I’m you. You are me. I want to be with you. Now. Not later.

Posted by Kimberly Mata-Rubio on Wednesday, May 25, 2022

Aj guvernér Texasu Gregg Abbott potvrdil smrť dcéry zástupcu miestneho šerifa, informujú americké médiá. Felix teraz vyzýva na väčšiu kontrolu zbraní. "Už si ničím podobným nesmie nikto prejsť, ona nesmie byť len číslo," uviedol. 

Zabarikádovaného Ramosa sa podarilo zneškodniť členovi taktickej jednotky BORTAC. I keď on sa snažil paľbu opätovať, napokon ho zastrelili. Predtým ešte stihol postreliť do nohy člena pohraničnej stráže. Jeden chlapec, ktorý masaker prežil, porozprával o strašných chvíľach: "Akonáhle jedno z detí zakričalo, strelec ho ihneď popravil." On sám vďačí za život dvom zastreleným učiteľkám, ktoré ho chránili.

Viac o téme: StreľbaMasakerŠerifTexas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu