Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prvé FOTO obetí masakru v Texase: Vrah (†18) začal strieľať už doma, postrelil aj svoju babku!

Obete masakru na škole v Texase Zobraziť galériu (2)
Obete masakru na škole v Texase (Zdroj: Instagram/wsbtv, Twitter/Fox News/Bill Melugin, Facebook/Shaun King )

UVALDE - V USA sa dnes odohrala najväčšia masová streľba za posledných desať rokov. Do základnej školy v texaskom meste Uvalde si to namieril mladík so zbraňou v ruke. V ten deň zabíjal už predtým, ako prekročil prah školy. Výsledkom jeho brutálneho vyčíňania je 19 mŕtvych detí a dve učiteľky. Už je známa identita niektorých z nich.

Osemnásťročný Salvador Ramos bol študentom maturitného ročníka. Ako informuje Daily Mail, popri škole pracoval v reštaurácii rýchleho občerstvenia. Jeho okolie ho opisovalo ako tichého a osamelého chlapca. Pre svoju povahu a používanie očných liniek bol v škole terčom posmechu a šikany. V utorok 24. mája sa rozhodol pre nepochopiteľný, drastický a brutálny čin. Všetko sa začalo ešte doma, keď sa pohádal so svojou starou mamou o tom, že nezmaturoval. Potom ju postrelil. 

Ramos si to potom namieril do školy Robba v Uvalde, kde spáchal najhorší masaker v Spojených štátoch za posledných desať rokov. Začal sa odohrávať okolo 11:30 miestneho času. V škole ho nič nezastavilo. So zbraňou v ruke ukončil životy dvoch učiteliek a 19 žiakov vo veku od sedem do 11 rokov.

Polícia uviedla, že Ramos, ktorý si k 18. narodeninám kúpil niekoľko pušiek, s ktorými sa pochválil aj na sociálnych sieťach, utiekol z miesta prvej streľby oblečený v nepriestrelnej veste. Následne pred školou zdemoloval auto, vošiel dovnútra a začal strieľať do detí, učiteľov, kohokoľvek, kto mu stál v ceste.

Salvador Ramos
Zobraziť galériu (2)
Salvador Ramos  (Zdroj: profimedia.sk)

Starosta Uvalde Don McLaughlin pre Fox News povedal, že počas streľby sa Ramos zabarikádoval v základnej škole. Predpokladá sa, že podozrivého strelca zastrelil agent taktickej jednotky Border Patrol (BORTAC). Dvaja dôstojníci boli na mieste postrelení, ale očakáva sa, že prežijú.

Mená všetkých obetí

Medzi obete patria: Xavier Lopez (†10), Uziyah Garcia (†9), Makenna Elrodová (†10), Amerie Jo Garciová (†10), Eliahana Torresová (†10) a Ellie Garciová (†8). O život počas streľby prišli aj dve učiteľky Eva Mirelesová (†44) a Irma Garciová, matka štyroch detí. Medzi nezvestnými je zatiaľ potvrdená Annabelle Guadalupe Rodriguezová (10).

"Uisťujem vás, že útočník je mŕtvy. V súvislosti s týmto prípadom už nehľadáme ďalšieho páchateľa," povedal šéf policajného oddelenia pre školy v Uvalde Pete Arredondo. 

Konverzácia pred streľbou 

Ramos údajne pred streľbou zverejnil na Instagrame pod prezývkou @sal8dor_ (účet je už podľa Fox News zablokovaný) znepokojujúce zábery a pred vykonaním smrtiaceho útoku poslal istej žene správu o svojich plánoch. Prvá správa odoslaná 12. mája znel nasledovne: "Zverejníš moje fotky so zbraňami?" a označil ju na svojej fotke so zbraňami. Profil na Instagrame pod menom SHOOTING zdieľal časť tejto konverzácie. Dopisujúca s Ramosom sa zrejme vystrašila, pretože ničomu nerozumela. Ramos jej na to odpovedal, že by mala byť vďačná za to, že označil práve ju. 

 

Viac o téme: MasakerUSATexasUvaldeSalvador Ramos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu