Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bež domov, Ivan, čaká ťa Nataša: Česi sa nedali odradiť, po zákaze prišli na hokej s náhradou ukrajinskej vlajky!

Fanúšikovia z českej Ostravy prišli prezentovať na hokejové majstrovstvá svoj nesúhlas s vojnou na Ukrajine a ruskou agresiou.
Fanúšikovia z českej Ostravy prišli prezentovať na hokejové majstrovstvá svoj nesúhlas s vojnou na Ukrajine a ruskou agresiou. (Zdroj: Twitter.com/Filip Horký, Gettyimages.com)

HELSINKI - Celé hokejové Slovensko a aj Česko je v týchto dňoch pri televíznych obrazovkách a vo veľkom sledujú napínavé zápasy medzi jednotlivými účastníkmi najvyššej súťaže. Niektorí však prišli aj osobne a v rámci prebiehajúcej vojny na Ukrajine chceli svetu a organizátorom pripomenúť, aká je situácia vážna. Niektorí Rusku cez vlastné výtvory a vlajky odovzdávajú jasné odkazy a nesúhlas s týmto konfliktom. Organizátori MS však mali výhrady voči prezentovaniu Ukrajinskej vlajky v hľadisku, Česi si však s vlastnými "zlatými ručičkami" poradili po svojom.

Ide totiž o to, že ukrajinská vlajka, ktorú českí fanúšikovia na zápase s Nórmi vytiahli, u organizátorov svetovej hokejovej súťaže "neprešla". Išlo o istých fanúšikov z oblasti Ostravy, ktorí sa však ale okamžite vynašli. Svoju novú protestnú výbavu vytiahli na zápase proti USA kde ukrajinskú vlajku odprezentovali na bielom plátne s textovým odprezentovaním farieb na nej.

Incident sa už dostal aj na sociálne siete, kde mnohí oceňujú vynaliezavosť návštevníkov z Ostravy, ktorí nesúhlasia s ruským vpádom na Ukrajinu.
 

Vlajku vraj zložili preto, lebo Ukrajina nie je účastníkom podujatia

"Pôvodne nám nič nepovedali, len tú vlajku zložili," povedal pre portál Sport.Aktualne.cz jeden z členov protestujúcich Lumír Bednář. Neskôr sa dočkali pomerne bizarného vysvetlenia zo strany organizátorov. Ukrajina vraj nie je účastníkom najvyššej súťaže tohto turnaja, a tak vlajku odstránili. 

"Premýšľali sme, že vyvesíme vlajku Rwandy alebo Faerských ostrovov a uvidíme, či za nami niekto príde," povedal s humorom Bednář. "Alebo sme ešte riešili nápis 'Lenin, vstávaj, Putin sa zbláznil'," dopĺňa. Nakoniec sa dohodli na spomínanom textovom kompromise s ručne napísanými farbami "blue color" "yellow color". "Prišlo nám to najlepšie a chceli sme u usporiadateľov prebudiť predstavivosť," pokračuje pre spomínaný portál Bednář.

Viac o téme: VlajkaHokejČeskoUkrajinaFínskoMajstrovstvá sveta v ľadovom hokeji
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu