Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ruský vojak mal znásilniť ročného chlapčeka, oznámila Ukrajina: Po beštiálnom útoku zomrel

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Russian Ministry of Defense/AP Photo)

KYJEV - Iba ročný chlapec zomrel na následky zranení po znásilnení zverskými ruskými vojakmi, oznámila Ukrajina. Nechutné tvrdenie prichádza spolu s informáciou, že za posledné dni bolo hlásených viac ako šesťdesiat prípadov znásilnenia, vrátane dvoch desaťročných chlapcov v Charkove.

Ukrajinské ministerstvo obrany minulý týždeň na Twitteri uviedlo: "Dnes, len za hodinu, bolo prijatých desať správ o znásilneniach (ruskými) okupantmi, vrátane ôsmich detí, z novo oslobodených dedín v Charkovskej oblasti. Včera - 56 hlásení. Medzi deťmi boli dvaja 10-roční chlapci a ročný chlapec, ktorý na následky zranení zomrel."

Nepotvrdenú správu podporila séria tweetov ukrajinskej novinárky Iryny Matviyishynovej, ktorá chlapca zaradila na zoznam detských obetí znásilnenia údajne ruskými vojakmi, píše The Sun. Na zozname boli aj obvinenia, že Rusi znásilnili deväťročné trojčatá pred ich matkou a znásilnenie dvojročného dievčatka dvoma vojakmi.

Situácia po ruskom ostreľovaní na predmestí Kyjeva
Zobraziť galériu (3)
Situácia po ruskom ostreľovaní na predmestí Kyjeva  (Zdroj: TASR/AP Photo/Emilio Morenatti)

Novinárka uviedla, že správu zverejnila komisárka ukrajinského parlamentu pre ľudské práva Ľudmyla Denisová. „Podľa Denisovej Rusi znásilnili aj dvoch mužov vo veku 67 a 78 rokov. A údajne už každý deň dostáva linka psychologickej pomoci telefonáty o takýchto vojnových zločinoch," dodala. "Toto je veľmi malá časť územia, ktoré bolo oslobodené od Rusov v porovnaní s mestami, dedinami a mestami, ktoré sú stále pod okupáciou. Môžeme si len predstaviť počet takýchto zverstiev v Chersone, Melitopole, Mariupole, Berďansku a ďalších."

Ruský vojak mal znásilniť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek)

Tieto obvinenia len dopĺňajú dlhý zoznamu strašných útokov, ktoré ruské sily podnikli na Ukrajine. Začiatkom tohto mesiaca bola žena údajne znásilnená a zavraždená ruskými vojakmi v spustošenej Buči. Telo Kariny Jeršovej (†22) našli pohodené v záhrade, pričom mala vytrhané všetky nechty okrem jedného. Minulý mesiac bol údajne zatknutý jeden z Putinových vojakov po tom, čo bolo na internete zdieľané video, na ktorom znásilňuje dieťa. Alexej Byčkov (24) sa údajne nafilmoval pri tom, ako týra dieťa, predtým, ako poslal odporné zábery svojmu spolubojovníkovi.

Viac o téme: ChlapecSmrťZnásilnenieRuskí vojaciVojna na UkrajineBuča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu