Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľká strata pre ruskú armádu: Ukrajinci zabili elitného ruského snajpera

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

ČITA - Počas vojny na Ukrajine zahynul jeden z najlepších ruských ostreľovačov, veliteľ roty sniperov z 1. streleckej čaty, mladší seržant Sergej Ivanovič Carkov. Zabili ho už pred mesiacom a pol, ukrajinskí vojaci o tom informoval až teraz. Napísal server Chita.ru. 

"Bol to najlepší sniper brigády. Všetci si ho vážili, bol to profesionál, mal autoritu. Nikto nemohol uveriť, že sa to mohlo stať práve jemu," informoval zástupca vojenskej správy server Chita.ru. Ako ďalej dodal, Carkov sa zúčastňoval pravidelne vojenských hier a medzi ostreľovačmi víťazil. In memoriam ho ocenili rádom hrdinstva. Pochovali ho už 10. apríla.

Počas vojny na Ukrajine je bežnou praxou, že o smrti ruských vojakov sa informuje oneskorene alebo dokonca vôbec. A to aj v prípade, že sa konal pohreb.

Poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko reagoval na to, že sa o elitnom ostreľovačovi hovorí v minulom čase s radosťou. "Koľko ľudí prišlo o život kvôli tomuto darebákovi, než ho presne cieliaci ukrajinskí vojaci zabili," uviedol.

Viac o téme: SmrťOstreľovačRuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu