Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rusi môžu zabudnúť na Coca-Colu, Fantu či Sprite: FOTO Začali vyrábať imitácie slávnych značiek

Na ruských pultoch sa objavili napodobeniny slávnych nápojov Zobraziť galériu (2)
Na ruských pultoch sa objavili napodobeniny slávnych nápojov (Zdroj: Profimedia)

MOSKVA - Ruská firma Očakovo predstavila nový rad nealkoholických nápojov s názvami Coolcola, Fancy a Street, ktoré majú nahradiť značky Coca-cola, Fanta a Sprite po tom, čo sa po invázii Moskvy na Ukrajinu stiahli z ruského trhu. Informoval o tom spravodajský server EconoTimes.

Od marca, keď spoločnosť Coca-Cola zastavila v Rusku svoju činnosť, sa tieto tri popredné svetové značky limonád na ruských pultoch väčšinou nevyskytujú. Výrobky firmy Coca-Cola sú síce v niektorých obchodoch stále dostupné, no ich ceny sa zvýšili približne o 200 percent.

Firma Očakovo, ktorá funguje od roku 1978 a vyrába okrem iného tradičný ruský kvas, nízkoalkoholický medový nápoj medovucha a ďalšie produkty, vo vyhlásení uviedla, že jej CoolCola má "kultovú príchuť kokakoly". Fľaše CoolColy, Fancy s príchuťou pomaranča a Street s citrónom a limetkou sú navyše navrhnuté tak, aby vzhľadom pripomínali svoje svetové náprotivky.

Na ruských pultoch sa objavili napodobeniny slávnych nápojov
Zobraziť galériu (2)
Na ruských pultoch sa objavili napodobeniny slávnych nápojov  (Zdroj: Profimedia)

Viaceré pokusy o imitáciu slávnych značiek

Táto firma ale nie je jediná, ktorá dúfa, že sa jej podarí profitovať na stiahnutí spoločnosti Coca-cola z ruského trhu. Spoločnosť Slavda Group sídliaca na ruskom Ďalekom východe v apríli uviedla na trh nápoj nazvaný Grink Cola a firma Syktyvkarpivo v severoruskej Komiskej republike v máji predstavila svoju značku limonády Komi Cola. Zákazníci sa však sťažovali, že ani jeden z nápojov nie je dostatočne "sladký a šumivý", a obaja si vyslúžili skôr rozpačité hodnotenie.

Viac o téme: NápojeRuskoStreetFancyCoolcolaOčakovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu