Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Brutálny útok na invalida v Brne! VIDEO zachytilo, ako si lupič počkal na svoju obeť a potom...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Policie ČR)

BRNO - Neznámy útočník v Brne napadol a okradol muža s telesným postihnutím. Polícia už po ňom vyhlásila pátranie. Napadnutý muž skončil s vážnym zranením v nemocnici. Polícia zverejnila video z priemyselných kamier a dúfa, že sa vďaka nemu podarí páchateľa identifikovať.

Situácia sa odohrala minulú stredu krátko po sedemnástej hodine v centre Brna, informoval hovorca českej polície Petr Vala. Útočník si vyhliadol svoju obeť na rušnej ulici, kde ju sledoval a dokonca sa pozeral do jej nákupnej tašky. Za mužom potom vošiel do obytného domu. "Vzápätí nasledoval brutálny útok. Pri dverách do vchodu neznámy surovec zákerne strčil do pána, ktorý spadol na zem. Nasledovala krátka potýčka, po ktorej útočník získal mužovu peňaženku a bleskovo utiekol z miesta činu," opísal situáciu Vala. Vážne zraneného muža museli záchranári previezť do Vojenskej nemocnice. 

Lupič brutálne napadol a vážne zranil invalida (Zdroj: Policie ČR)

Kľúčový svedok

Prípad už vyšetrujú kriminalisti. V prípade dolapenia hrozí útočníkovi desaťročný pobyt za mrežami. Okrem páchateľa potrebujú policajti hovoriť aj s ďalším človekom. Ide o kľúčového svedka, ktorý sa chvíľu pred napadnutím nachádzal v bezprostrednej blízkosti miesta činu. Svojou prípadnou svedeckou výpoveďou by mohol významným spôsobom prispieť k objasneniu prípadu. 

VIDEO z krádeže luxusných hodiniek v Prahe: Besné rozbíjanie kladivami, škoda 20 miliónov!

Hľadaný zlodej je podľa polície tmavšej pleti a štíhlej postavy. Oblečenú mal sivú bundu s kapucňou s čiernymi pásmi na rukávoch, kapsáčové nohavice a čierne lesklé poltopánky. V prípade, že by niekto dotyčného zo záznamu poznal, polícia žiada, aby sa ozval na tiesňovú linku 158. 

Viac o téme: InvalidLupičútok Brno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu