Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTOREPORTÁŽ Na východe Ukrajiny to vrie: Ruské vojská a strach pred inváziou na dennom poriadku!

Konflikt na Ukrajine sledujeme aj cez fotografie. Zobraziť galériu (24)
Konflikt na Ukrajine sledujeme aj cez fotografie. (Zdroj: SITA/AP Photo/Andriy Andriyenko, Russian Defense Ministry Press Service, AP, TASR/AP)

KYJEV/MOSKVA - Európa a celý svet s napätím sledujú, aký bude ďalší vývoj konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom. Zhromažďujúce sa ruské vojská zo všetkých strán pri ukrajinských hraniciach totiž neveštia nič dobré a hovorí sa o viac ako 130-tisícoch bojových jednotkách. Fotografie z napätej situácie však povedia o tomto januárovom dianí oveľa viac, ako množstvo slov. Rusi sa však bránia, že presuny vojenskej techniky súvisia len s cvičením.

Konvoj ruských obrnených vozidiel sa presúva po diaľnici na polostrove Krym.
Zobraziť galériu (24)
Konvoj ruských obrnených vozidiel sa presúva po diaľnici na polostrove Krym.  (Zdroj: TASR/AP)

Ukrajinský vojak čaká v zákope pri línii oddeľujúcej územie obsadené proruskými separatistami v ukrajinskom Mariupole.
Zobraziť galériu (24)
Ukrajinský vojak čaká v zákope pri línii oddeľujúcej územie obsadené proruskými separatistami v ukrajinskom Mariupole.  (Zdroj: TASR/AP Photo/Andriy Dubchak)

Ruský tank T-72B3 počas vojenského cvičenia v Rostovskej oblasti na juhu Ruska.
Zobraziť galériu (24)
Ruský tank T-72B3 počas vojenského cvičenia v Rostovskej oblasti na juhu Ruska.  (Zdroj: TASR/AP Photo)

FOTOREPORTÁŽ Na východe Ukrajiny
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: TASR/AP Photo)

Ruský vojak strieľa počas vojenského cvičenia vo výcvikovom stredisku v Moskovskej oblasti.
Zobraziť galériu (24)
Ruský vojak strieľa počas vojenského cvičenia vo výcvikovom stredisku v Moskovskej oblasti.  (Zdroj: TASR/Alexei Ivanov/Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Streľba z mínometu počas vojenského cvičenia vo výcvikom stredisku v Rusku.
Zobraziť galériu (24)
Streľba z mínometu počas vojenského cvičenia vo výcvikom stredisku v Rusku.  (Zdroj: TASR/Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Cvičenie v Moskovskej oblasti.
Zobraziť galériu (24)
Cvičenie v Moskovskej oblasti.  (Zdroj: TASR/Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Ruský vojak beží počas vojenského cvičenia v Moskovskej oblasti.
Zobraziť galériu (24)
Ruský vojak beží počas vojenského cvičenia v Moskovskej oblasti.  (Zdroj: TASR/Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Príslušníci ukrajinských síl územnej obrany, dobrovoľné vojenské jednotky ozbrojených síl, trénujú v mestskom parku v ukrajinskom Kyjeve.
Zobraziť galériu (24)
Príslušníci ukrajinských síl územnej obrany, dobrovoľné vojenské jednotky ozbrojených síl, trénujú v mestskom parku v ukrajinskom Kyjeve.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky)

Satelitná snímka, ktorá ukazuje vozidlá a tanky rozmiestnené vo výcvikovom priestore Pogonovo južne od ruského mesta Voronež.
Zobraziť galériu (24)
Satelitná snímka, ktorá ukazuje vozidlá a tanky rozmiestnené vo výcvikovom priestore Pogonovo južne od ruského mesta Voronež.  (Zdroj: SITA/Planet Labs PBC via AP)

Ozbrojenec pripravuje svoj guľomet v úkryte na území kontrolovanom proruskými militantmi na frontovej línii s ukrajinskými vládnymi silami v Slavjanoserbsku v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny.
Zobraziť galériu (24)
Ozbrojenec pripravuje svoj guľomet v úkryte na území kontrolovanom proruskými militantmi na frontovej línii s ukrajinskými vládnymi silami v Slavjanoserbsku v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexei Alexandrov)

Ozbrojenec kráča pozdĺž zákopu v Slavjanoserbsku.
Zobraziť galériu (24)
Ozbrojenec kráča pozdĺž zákopu v Slavjanoserbsku.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexei Alexandrov)

Ukrajinskí vojaci kráčajú na svoje pozície v prvej línii s Ruskom podporovanými separatistami pri obci Verchnotoretske v okrese Yasynuvata v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.
Zobraziť galériu (24)
Ukrajinskí vojaci kráčajú na svoje pozície v prvej línii s Ruskom podporovanými separatistami pri obci Verchnotoretske v okrese Yasynuvata v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Andriy Andriyenko)

Vojak drží guľomet v zákope na území kontrolovanom proruskými militantmi v Slavjanoserbsku.
Zobraziť galériu (24)
Vojak drží guľomet v zákope na území kontrolovanom proruskými militantmi v Slavjanoserbsku.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexei Alexandrov)

Zhromaždenie bieloruských vojenských vozidiel, ktoré sa pripravujú na účasť na bieloruských a ruských spoločných cvičeniach v Bielorusku.
Zobraziť galériu (24)
Zhromaždenie bieloruských vojenských vozidiel, ktoré sa pripravujú na účasť na bieloruských a ruských spoločných cvičeniach v Bielorusku.  (Zdroj: SITA/Vayar Military Agency Agency via AP)

Stretnutie ukrajinských vojakov, keď hliadkujú na ulici v dedine Verchnotoretske v okrese Yasynuvata na východe Ukrajiny.
Zobraziť galériu (24)
Stretnutie ukrajinských vojakov, keď hliadkujú na ulici v dedine Verchnotoretske v okrese Yasynuvata na východe Ukrajiny.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Andriy Andriyenko)

Ukrajinský vojak hliadkuje na ulici neďaleko frontovej línie s Ruskom podporovanými separatistami v dedine Verchnotoretske.
Zobraziť galériu (24)
Ukrajinský vojak hliadkuje na ulici neďaleko frontovej línie s Ruskom podporovanými separatistami v dedine Verchnotoretske.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Andriy Andriyenko)

Hliadkovanie vojakmi v dedine Verchnotoretske v okrese Yasynuvata.
Zobraziť galériu (24)
Hliadkovanie vojakmi v dedine Verchnotoretske v okrese Yasynuvata.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Andriy Andriyenko)

Palety s muníciou, zbraňami a ďalším vybavením smerujúcim z USA na Ukrajinu v lietadle 436.
Zobraziť galériu (24)
Palety s muníciou, zbraňami a ďalším vybavením smerujúcim z USA na Ukrajinu v lietadle 436.  (Zdroj: SITA/Roland Balik/U.S. Air Force via AP)

Ukrajinský vojak stojí na línii oddelenia od proruských separatistov v Doneckej oblasti.
Zobraziť galériu (24)
Ukrajinský vojak stojí na línii oddelenia od proruských separatistov v Doneckej oblasti.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Andriy Dubchak)

Ukrajinskí vojaci kráčajú na línii oddelenia od proruských povstalcov neďaleko Katerinivky.
Zobraziť galériu (24)
Ukrajinskí vojaci kráčajú na línii oddelenia od proruských povstalcov neďaleko Katerinivky.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Andriy Dubchak)

Ruské vojenské vozidlá na železničnom nástupišti na ceste na spoločné vojenské cvičenie v Bielorusku.
Zobraziť galériu (24)
Ruské vojenské vozidlá na železničnom nástupišti na ceste na spoločné vojenské cvičenie v Bielorusku.  (Zdroj: SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP)

 

Viac o téme: FotografieKonflikt RuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu