Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najväčší výrobca kondómov sa sťažuje: Tri DÔVODY, prečo nám pandémia ničí biznis

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TOKIO/KUALA LUMPUR - Nepriaznivé dopady pandémie pociťuje aj najväčší svetový výrobca kondómov. Ten pritom pôvodne dúfal, že vďaka tomu, že ľudia budú tráviť viac času doma, bude z toho ťažiť. Strata spoločnosti je enormná.

Riaditeľ malajzijskej spoločnosti Karex Berhad Goh Miah Kiat sa japonskému denníku Nikkei posťažoval na pokles obratu až o 40 percent. Odišli mu totiž najdôležitejší zákazníci. Na začiatku pandémie prito, Goh ešte žiaril optimizmom. "Ľudia nemajú doma na práci nič iné len sex," domnieval sa. Časy ekonomickej a zdravotnej neistoty sú spájané s menšou mierou pôrodnosti, kde sa do popredia dostáva antikoncepcia. Goh preto počas tohto obdobia očakával dvojciferné tempo rastu tržieb. 

Najväčší výrobca kondómov sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Jeho firma je s 5,5 miliardami kusov ročne najväčším svetovým výrobcom kondómov. Predáva okrem iného aj značky ako Durex. Od Karexu pochádza zhruba každý piaty kondóm, uvádza nemecký týždenník Der Spiegel. Okrem zvýšeného psychického stresu, ktorý niektorých ľudí zrejme odrádza od sexu, uviedol Goh tri dôvody súčasného problému s tržbami.

1. Zatváranie hotelov

Najmä v chudobnejších krajinách, kde ľudia bývajú v stiesnených bytoch, sú hotely centrom pre intímne stretnutie. Tieto však pre pandémiu boli zatvorené. 

Najväčší výrobca kondómov sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

2. Pandémia pozastavila sex biznis

Sexuálna práca v nevestincoch alebo na ulici sa počas obdobia pandémie úplne či čiastočne zastavila. 

Neskutočné utrpenie: Keď chce mať dievčina (20) sex, TOTO musí začať robiť 60 hodín predtým

3. Zmizli najväčší zákazníci

Výrobcom ochrany zmizli najväčší zákazníci, čo sú podľa Goha jednotlivé vlády, ktoré kondómy často rozdávajú zadarmo ako súčasť rôznych zdravotných programov. Len Čína poskytne svojim obyvateľom každý rok okolo miliardy kondómov zadarmo v rámci programu plánovaného rodičovstva. Americká nadácia AIDS Healthcare Foundation zas rozdala v roku 2018 vyše 600 miliónov prezervatívov v 37 krajinách sveta. 

Najväčší výrobca kondómov sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: pixabay.com)

Pre tento rok počíta šéf Karexu s oživením dopytu vzhľadom na to, že mnoho vlád si teraz doplňuje zásoby. Odhaduje, že mu porastú aj zisky, pretože zákazníci dávajú často prednosť prémiovým výrobkom. 

Viac o téme: SexPandémiaKondómKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu