Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nepríjemná bodka za vládnutím: Končiaci český minister zdravotníctva ohlásil závažnú správu, má COVID

Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch
Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch (Zdroj: TASR/AP Photo/Virginia Mayo)

PRAHA - Minister zdravotníctva v demisii Adam Vojtěch (za ÁNO) mal pozitívny test na koronavírus. Uviedol to dnes na twitteri. Na test šiel preventívne, pretože mu nebolo z piatku na sobotu dobre. Má mierny priebeh, pracovať chce z domu.

"Z piatku na sobotu mi nebolo dobre, preto som si včera (v sobotu) došiel preventívne na PCR test. Ten bohužiaľ ukázal, že som pozitívny. Nastupujem tak do 14-dňovej izolácie. Vďaka očkovaniu mám mierny priebeh a budem tak pracovať z domova," uviedol Vojtěch.

Minister zdravotníctva nie je prvým členom vlády, ktorí ochorenie dostali. Prešli ním minister obrany Lubomír Metnar (za ÁNO), niekdajší minister zahraničia Tomáš Petříček (ČSSD), ministerka pre miestny rozvoj Klára Dostálová (za ÁNO), vicepremiér a minister vnútra Jan Hamáček, minister poľnohospodárstva Miroslav Toman (obaja ČSSD) alebo ministerka práce a sociálnych vecí Jana Maláčová (ČSSD). V súčasnej dobe je pozitívny aj prezident Miloš Zeman, ktorý ale nemá podľa lekárov príznaky.

Pandémia koronavírusu v Česku v posledných týždňoch výrazne zosilnela, počty odhalených ochorení sa vo všedné dni dostali vysoko cez 20-tisíc. Za sobotu ich pribudlo 12 514, čo je o zhruba o desatinu menej ako pred týždňom. V nemocniciach je takmer 6000 ľudí s Covid-19, 948 z nich je vo vážnom stave. Nemocnice najmä na Morave a v Sliezsku zastavili odkladnú starostlivosť, začali aj presuny pacientov medzi krajmi.

Viac o téme: Minister zdravotníctvaAdam VojtěchKoronavírus Česko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu