Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ľudia ostali v šoku: Keď zistili, kto ich zaočkoval vo vakcinačnom centre, nechceli tomu veriť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Alexander Zemlianichenko))

BERLÍN - Teológ sa vydával za lekára a zaočkoval stovky ľudí proti covidu-19 v dvoch bavorských vakcinačných centrách. Štátne zastupiteľstvo v Traunsteine ​​v utorok uviedlo, že 50-ročného muža obvinilo okrem iného z nebezpečného ublíženia na zdraví, falšovania úradnej listiny a podvodu. Informácie o prípadných zdravotných komplikáciách spôsobených jeho počínaním sa však neobjavili.

KORONAVÍRUS Experti odporúčajú: Pred treťou dávkou očkovania je potrebné urobiť toto

Falošný lekár za svoju činnosť podľa vyšetrovateľov dostával zaplatené. Sumu štátne zastupiteľstvo nespresnilo. Teológ sa podľa agentúry DPA preukázal sfalšovaným potvrdením o atestácii v očkovacích centrách v Rosenheime a Karlsfelde, kde bol tiež nasadený. V okrese Rosenheim údajne pôsobil aj v mobilnej očkovacej službe pre opatrovateľské domy a domovy seniorov. 

Ľudia ostali v šoku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/DPA/Daniel Karmann)

Muž vo februári a marci sám aplikoval tristo dávok vakcíny a vo viac ako 1100 prípadoch očkovanie nariadil, ale podanie vakcíny nechal na odbornom personále. Obžalovaný sa doteraz k podozreniam nevyjadril; súdnej znalkyni priznal iba falšovanie atestácie. Ostatné obvinenia sa opierajú o výpovede svedkov a zaistené dáta. V prípade odsúdenia mu hrozí väzenie. 

Viac o téme: OčkovanieTeológNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu