Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tak tu by ste medveďa naozaj nečakali: Šelma prekvapila turistov počas spánku!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

OTIŠNA – Na Slovensku sme si túto sezónu už zvykli počúvať hlásenia o výskyte medveďa na miestach, kde by ste ho nečakali. Naša krajina však nie je jedinou, kde ľudí prekvapí táto šelma. Podobnú skúsenosť s ňou majú aj Chorváti. A to iba pár metrov od mora.

Skúsenosť s medvedom počas táborenia na Chorvátskom pobreží si odnesie skupina zahraničných návštevníkov. Tých šelma prekvapila uprostred noci počas spánku v neďalekom olivovom háji. Podľa chorvátskych médií sa tak stalo v Kruševe, ležiacom na pobreží mora.

Šokovaní turisti správu rýchlo rozšírili. Predsedu poľovníckeho združenia Perica Berka však informácia nerozhodila, uviedol totiž, že medveďa poľovníci už istý čas pozorujú.

Tak tu by ste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto)

Z jeho slov vyplýva, že s medveďom už majú bohaté skúsenosti. Hovoriť im mal o ňom aj muž, ktorý si kúpil dom iba dva metre od mora. Ten videl  šelmu jednoducho sa prevádzať.

Medveďa nasnímali počas leta aj termokamerou. Spozorovali ho napríklad aj na poli neďaleko dediny Jurice, kde bol podľa všetkého kvôli potrave. 

Tak tu by ste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: agentgreen.ro)

Takéto prípady sa podľa šéfa poľovníckeho združenia v danej oblasti nikdy predtým nevyskytoli. "Nikdy tu neboli žiadne medvede ani diviaky," povedal. Dôvodom, prečo medvede prišli na pobrežie, kde nikdy predtým neboli, vidí šéf poľovníckeho združenia v neprítomnosti ľudí. V Chorvátsku je medveď zákonom chránený. 

Viac o téme: MedveďPobrežieChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu