Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Veľká Británia hlási veľké množstvo úmrtí: Počty prekonávajú situáciu z marca

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

LONDÝN - Británia zaznamenala za uplynulých 24 hodín najvyšší denný nárast úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 od začiatku marca. Britský štatistický úrad v utorok oznámil, že za posledný deň zomrelo 223 ľudí, ktorí mali priebehu predchádzajúcich 28 dní pozitívny výsledok testu na covid.

Celkový počet úmrtí súvisiacich s covidom, ktoré v Británii zaznamenali od začiatku pandémie, sa tak zvýšil na 138.852. Novým koronavírusom sa nakazilo viac ako 8,5 milióna prípadov nákazy.

Najnovší denný prírastok je najvyšším od 9. marca, keď zomrelo 231 nakazených. V Británii výrazne stúpa aj počet nových prípadov nákazy. Len v pondelok tamojšie úrady hlásili takmer 50.000 nových prípadov a tzv. sedemdňová incidencia, teda počet prípadov na 100.000 obyvateľov, dosiahla hodnotu 435, uvádza agentúra DPA.  

Opatrenia sa zavádzať zatiaľ nebudú

Britská vláda však zatiaľ o opätovanom zavedení obmedzení neuvažuje. Odvtedy, ako vláda ešte v júli tzv. Dňom slobody zrušila väčšinu opatrení, sa už nosenie rúšok vo vnútorných priestoroch, či preukazovanie potvrdeniami o zaočkovaní alebo negatívnom výsledku testu na koronavírus stalo v Anglicku skôr raritou, konštatuje DPA.

Boris Johnson
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Jessica Taylor/UK Parliament via AP)

Zaočkovanosť ľudí je vysoká

V Británii bolo dosiaľ proti koronavírusu plne zaočkovaných takmer 79 percent obyvateľov nad 12 rokov.

Britská vláda v utorok informovala, že "pozorne sleduje" novú mutáciu koronavírusového variantu delta, ktorá je detegovaná čoraz častejšie. Podľa úradu premiéra však neexistujú dôkazy o tom, že by sa mutácia s označením AY4.2, ktorá sa v iných krajinách vyskytuje len zriedkavo, šírila rýchlejšie než pôvodný variant delta.

Viac o téme: PandémiaúmrtiaVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu