Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ako je na tom? Nemocnica informovala o stave prezidenta Miloša Zemana!

(Zdroj: TASR/AP Photo/Darko Bandic, Petr David Josek)

PRAHA - Pražská Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) v pondelok odpovedala na list predsedu Senátu Parlamentu Českej republiky (PČR) Miloša Vystrčila ohľadom zdravotného stavu prezidenta Miloša Zemana. Informovali o tom viaceré české médiá. Podľa portálu Novinky.cz zdravotnícke zariadenie nemôže zverejniť žiadne detaily. Vystrčil chce verejnosť informovať po preštudovaní dokumentu a po porade s právnikmi.

"Dnes, 18. októbra o 9.00 h, poslal riaditeľ ÚVN profesor Miroslav Zavoral oficiálnou cestou predsedovi Senátu PČR odpovede spracované so všetkou váhou a zodpovednosťou," uviedla v pondelok hovorkyňa ÚVN Jitka Zinke. Predseda Senátu pre Novinky.cz uviedol, že správu už dostal a teraz sa poradí s právnymi expertmi, čo môže verejnosti oznámiť.

"Nie je dobré, aby som niečo hovoril, kým to nebude skonzultované," povedal Miloš Vystrčil s tým, že právny rozbor listu by mohol byť pripravený v pondelok podvečer. Prezident Zeman je v ÚVN hospitalizovaný od 10. októbra. Hrad jeho zdravotný stav nekomentuje. Minulý týždeň vo štvrtok pred novinárov predstúpila jeho manželka Ivana s tým, že jej manžel je "chorý a potrebuje nabrať sily". Podľa portálu iDNES.cz otázniky panujú najmä ohľadom toho, či zdravotný stav umožňuje Zemanovi vykonávať svoju funkciu.

Zeman nie je schopný vykonávať pracovné povinnosti

Český prezident Miloš Zeman nie je schopný vykonávať žiadne pracovné povinnosti. Oznámil to v pondelok na tlačovej konferencii predseda Senátu Miloš Vystrčil na základe správy Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN), v ktorej je Zeman hospitalizovaný.

Vystrčil podľa Deníka N ďalej oznámil, že vzhľadom na charakter ochorenia je dlhodobá prognóza prezidentovho zdravotného stavu hodnotená ako krajne neistá. Možnosť, že sa Zeman vráti k svojim pracovným povinnostiam je malá, uviedol.

Viac o téme: VoľbyPrezidentČeskoStavMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu