Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Covid bičuje juh Moravy: Niektoré nemocnice zakázali návštevy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Kristína Mayerová)

PRAHA - Situácia v súvislosti so šírením vírusu SARS-CoV-2 na južnej Morave sa zhoršuje a koronavírus naberá na sile. Napísala o tom v nedeľu webová stránka televízie Nova s tým, že niektoré nemocnice v kraji zakázali návštevy u pacientov. Iné nemocnice zase návštevy umožňujú, ale len za dodržiavania prísnych opatrení.

"Od 7. 10. 2021 je v Nemocnici Ivančice, p. o., vyhlásený zákaz návštev. Lôžková časť rehabilitačného oddelenia je dočasne uzavretá pre epidemiologickú situáciu pri covide-19. Ambulantná časť zostáva otvorená," píše sa na webe uvedenej kliniky.

Podobná situácia je i v boskovickej nemocnici a zákaz návštev platí aj vo Vojenskej nemocnici Brno, približuje spravodajský server tn.nova.cz. A i keď niektoré nemocnice v Juhomoravskom kraji návštevy doposiaľ nezakázali, platia tam obmedzujúce opatrenia.

V nemocnici v brnianskych Boskoviciach môžu ľudia svojich blízkych navštíviť len v stredu a nedeľu od 15.00 do 17.00 h, uvádza TV Nova typický príklad. V sobotu pribudlo na území Českej repubiky 1157 prípadov koronavírusu. Je to o takmer 500 nakazených viac než pred týždňom a najviac cez víkendový deň od 8. mája tohto roka.

Viac o téme: ČeskoNávštevyMoravaKoronavírusCovid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu