Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Stratená Julka (8) strávila tri dni v hustom lese: Prehovorila o veľkom strachu! Toto všetko zažila

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Polícia ČR)

REGENSBURG - O šťastnom konci obrovskej pátracej akcie po nezvestnom osemročnom nemeckom dievčatku, ktoré sa stratilo v českom lese, už informovali mnohé médiá. Ďalšou dobrou správou je to, že malú Juliu včera napoludnie prepustili z nemocnice a je späť so svojimi najbližšími. Podľa hornofalckého policajného hovorcu Floriana Becka prezradila aj to, čo počas troch dní a dvoch mrazivých nocí v hustom lese zažila.

VIDEO Detaily nájdenia nezvestnej Julky: Keď ju zbadali v lese, neverili vlastným očiam! Slová o zázraku

Dievča z Berlína zmizlo v nedeľu neskoro popoludní počas rodinného výletu v nemecko-českom pohraničí. Pri hre sa Julia, jej šesťročný brat a deväťročný bratranec rodičom stratili. Záchranári najprv našli oboch chlapcov a v utorok popoludní lesník Martin Semecký blízkosti Českej Kubice objavil aj Juliu. Tú previezli do nemocnice a noc strávila na vyhrievanom lôžku, keďže bola podchladená. Našťastie sa u nej nevyskytli žiadne iné zdravotné komplikácie. Darilo sa jej tak dobre, že sa ju rozhodli lekári v stredu napoludnie z nemocnice v sprievode jej rodiny prepustiť.

Úspešné mimoriadne pátranie po Júlii (Zdroj: Česká polícia)

Spanie v tráve

Podľa policajného riaditeľstva Horného Falcka v Regensburgu Julia počas výsluchu uviedla, že bola stále v pohybe a za dva dni prešla pešo niekoľko kilometrov. V noci spala na lúke vo vysokej tráve a videla zvieratá ako jelene, líšky či diviaky. Pretože sa v noci v lese bála, neupozorňovala na seba. Po celý čas nejedla ani nepila.

VIDEO Stratená Julka (8)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Daniel Vogl/dpa via AP)

„Dievčatko ihneď po nájdení okamžite previezli do nemeckej nemocnice a stretlo sa tam so svojimi rodičmi,“ uviedol policajný hovorca Florian Beck s tým, že išlo o veľmi emocionálny pohľad a dodal, že až na podchladenie a malé škrabance na nohe prežilo dievčatko toto nechcené dobrodružstvo bez ujmy na zdraví.

VIDEO Stratená Julka (8)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Prostredníctvom polície rodina malej Julie odkázala, že sú veľmi šťastní a ďakujú všetkým pomocníkom. Rodina však teraz potrebuje čas na seba, a preto prosí verejnosť, aby rešpektovala jej súkromie.

Nájdenie dievčatka bolo ako zázrak

Podľa agentúry DPA sa do hľadania zapojilo až 1400 pátračov. Dieťa našli dva až tri kilometre od vrchu Čerchov v smere na Českú Kubicu pri Českej studničke. "Našiel ju lesník pri studničke. Bola úplne v poriadku, len sa sťažovala, že je hladná a smädná. Všetci sme sa tomu čudovali," uviedol starosta neďalej obce Václav Bernard.

Po stratenej Julii pátrali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia ČR)

"V oblasti sú šialene husté lesy. Aj my sme tam večne padali na pusu cez kamene a stromy. Je to nepriestupná divočina - húštiny, skaly, popadané stromy i suché kmene, o ktoré sme sa chytali a hneď padali. Nič príjemné," vysvetlil Bernard. Podľa neho dievča zrejme po takmer troch dňoch strávených v lesoch bude potrebovať psychologickú pomoc. "Rodina bola z Berlína a v oblasti bola prvýkrát," dodal.

Viac o téme: ČeskoPátranieNezvestnáStratenáJulia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu