Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Tragédia na Taiwane: Obrovský požiar budovy! Najmenej 25 mŕtvych a desiatky zranených

Požiar v Taiwane Zobraziť galériu (3)
Požiar v Taiwane (Zdroj: SITA/EBC via AP)

TCHAJ-PEJ - Pri požiari trinásťposchodovej budovy v meste Kaohsiung na juhu Taiwanu zomrelo 46 ľudí a ďalšie desiatky boli zranené, informuje agentúra AP. Požiar vypukol o 2.54 h miestneho času (v stredu o 20.54 h SELČ), uhasiť sa ho podarilo o viac ako štyri hodiny neskôr. Záchranné a vyslobodzovacie práce na mieste pokračovali popoludní miestneho času.

Záchranné a vyslobodzovacie práce na mieste pokračovali ešte dnes popoludní miestneho času. Taiwanskí predstavitelia uviedli, že do nemocnice bolo prevezených 55 ľudí, z ktorých 14 nejavilo známky života. Na mieste nešťastia bolo navyše nájdených najmenej 11 tiel, ktoré boli dopravené rovno do márnice.

V dolnej časti budovy boli kancelárie a obchody, od siedmeho do 11. poschodia slúžil dom na rezidenčné bývanie. Mnoho poschodí bolo podľa hasičov zničených.

Požiar v Taiwane
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/EBC via AP)

Záchranné práce komplikuje vek budovy, je z roku 1981, a sutiny, ktoré bránia v prístupe do niektorých častí objektu. Príčina požiaru zatiaľ nebola objasnená. Jeden zo svedkov uviedol, že ho uprostred noci zobudila mohutná explózia a potom uvidel dom v plameňoch. To neskôr potvrdili aj ďalší svedkovia. Na miesto nešťastia okamžite prišiel minister vnútra.

Požiar v Taiwane
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/EBC via AP)

Podľa vyjadrenia hasičov bol požiar mimoriadne ničivý a zničil mnoho poschodí budovy, z ktorej časť už bola neobývaná, no nachádzalo sa v nej aj viacero obchodov a vyše 100 bytov. Postavili ju pred viac ako 40 rokmi a údajne bola v zlom stave.

Do boja s plameňmi bolo nasadených vyše 150 hasičov a 75 hasiacich áut. Príčina požiaru nebola bezprostredne známa, ale plamene boli obzvlášť intenzívne na prvom poschodí, kde bolo nahromadené množstvo odpadu. Viacerí svedkovia tvrdili, že približne v čase, keď začalo horieť, sa ozval z budovy výbuch.

Pátracie práce na mieste požiaru pokračovali ešte aj v popoludňajších hodinách miestneho času.

Viac o téme: BudovaPožiarTaiwan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu