Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE DOBRÁ SPRÁVA! Malú Julku našli živú: Dve mrazivé noci stratená v lese

Dievča sa podarilo vypátrať. Zobraziť galériu (8)
Dievča sa podarilo vypátrať. (Zdroj: Polícia ČR)

DOMAŽLICE - Polícia našla osemročnú dievčinu z Nemecka, ktorá sa v nedeľu stratila na vrchu Čerchov. Je živá, teraz bude odovzdaná do starostlivosti zdravotníkov, povedala ČTK krajská policajná hovorkyňa Pavla Burešová.

Vzhľadom na to, že ide o dieťa, nebude polícia poskytovať žiadne ďalšie informácie. Dievča sa stratilo v okolí vrchu Čerchova a Malinovej hory. Bola na prechádzke s rodičmi, mladším bratom a bratrancom.

Úspešné mimoriadne pátranie po Júlii (Zdroj: Česká polícia)

"Je zdravá, vyzerá v dobrej kondícii," povedal ČTK starosta neďalekých Všerubech Václav Bernard (STAN), ktorý bol prítomný záchranárskej akcie. Dodal, že dieťa našli dva až tri kilometre od vrchu Čerchov v smere na Českú Kubicu u Českej studničky. "Sanitka ju odviezla na Folmovu (hraničný prechod), kde na ňu čakajú nemeckí zdravotníci," uviedol. Tiež domažličtí policajti potvrdili ČTK, že dievčatko vyzerá v dobrom zdravotnom stave. Na twitteri polícia uviedla, že dieťa našiel hájnik, a to na českej strane hranice.

Totálny bizár pri pátracej akcii! Záchranári sa snažili nájsť v lese strateného muža, ten hľadal s nimi

MIMORIADNE DOBRÁ SPRÁVA! Malú
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Pátranie sa začalo v nedeľu

Pátranie po dievčine, ktorá sa stratila pri rodinnom výlete v okolí Čerchova a Malinovej hory, začalo v nedeľu k večeru na českej i bavorskej strane hranice. Čerchov leží asi dva kilometre od hraníc s Nemeckom. Polícia neuvádza počty ľudí, ktorí boli do pátrania zapojení, pôvodne hovorili zhruba o 200 ľuďoch na českej i nemeckej strane hranice.

Julia, ktorej rodina pochádza z Berlína, bola so súrodencom, bratrancom a rodičmi na výlete. Stratiť sa mala, keď sa deti spoločne hrali. Podľa informácií nemeckého denníka Tagesspiegel sa mali deti pôvodne stratiť spoločne, nájsť sa však podarilo iba dvoch chlapcov.

Po stratenej Julii pátrali
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Pátracie tímy sa niekoľkokrát vystriedali. V pondelok popoludní všetci hasiči, policajti a ďalší ľudia zapojení do akcie vytvorili približne 800 metrov dlhú hustú rojnicu a dôkladne prechádzali znovu územia. Matka dievčaťa im v teréne ukazovala, v ktorých miestach sa dieťa stratilo.

Pátrali aj vrtuľníky

Dievčatko hľadali záchranné tímy policajtov z poriadkovej, dopravnej polície, zo zásahovej aj poriadkovej jednotky, študenti z policajnej školy, profesionálni i dobrovoľní hasiči. Na pomoc prišli v pondelok aj s technikou pracovníci zo šumavského národného parku a lesníci Mestských lesov Domažlice, ktorí majú skúsenosti s pohybom v zalesnenej krajine.

Do hľadania sa zapojili české i nemecké vrtuľníky, na mieste sú českí aj nemeckí kynológovia so služobnými psami. Polícia v pondelok bez ďalších podrobností uviedla, že okrem rozsiahlej pátracej akcie policajti v Čechách aj v Bavorsku preverujú ďalšie verzie.

Po dievčati polícia pátrala v režime Dieťa v ohrození. 

Po stratenej Julii pátrali
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Viac o téme: NezvestnáNájdenáStratenáNemeckoJulia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu