Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Šok počas predstavenia: Herec (†38) zomrel na javisku pred očami divákov!

Tragédia vo Veľkom divadle. Herca zabila kulisa. Zobraziť galériu (5)
Tragédia vo Veľkom divadle. Herca zabila kulisa. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Pri sobotnom predstavení opery Sadko v moskovskom Veľkom divadle zabil pád dekorácie jedného z hercov na scéne, oznámila agentúra TASS. Divadlo po nešťastí predstavenie zrušilo.

Prekvapivá smrť z filmového prostredia: Známeho herca našli mŕtveho! Predávkoval sa drogami?

"Dekorácia spadla na scéne počas opery a usmrtila herca," citovala agentúra zdroj z radov záchranárov, ktorí ju o nešťastí informovali. "Snažili sa ho oživiť, ale zachrániť herca sa nepodarilo," dodali. O život prišiel tridsaťosemročný Jevgenij Kuleš.

Šok počas predstavenia: Herec (†38) zomrel na javisku pred očami divákov! (Zdroj: profimedia.sk)

Veľké divadlo potvrdilo smrť člena mimického súboru v dôsledku pádu dekorácie a ubezpečilo o spolupráci pri vyšetrovaní, ktoré má objasniť všetky okolnosti nešťastia. Operu Sadko o huslistovi tohto mena, ktorý hral aj na morskom dne, zložil ruský skladateľ Nikolaj Rimskij-Korsakov na konci 19. storočia. 

VIDEO Šok počas predstavenia:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Panika na scéne

Po tom, čo došlo k tragédii, prestal orchester hrať a približne o minútu sa zavrela opona. Obecenstvo počulo, ako herci kričia „Choďte po lekára! Zavolajte záchranku, niekoho zasiahla kulisa!“ Herci prosili personál, aby okamžite kulisu zdvihli. Ľudia si vraj spočiatku mysleli, že nečakaný výjav je súčasťou predstavenia. Potom všal boli požiadaní, aby okamžite opustili sálu.

VIDEO Šok počas predstavenia:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jevgenij Kuleš vo Veľkom divadle účinkoval takmer dve desaťročia. Podľa agentúry AP vraj herec odchádzal z javiska zlým smerom, a preto ho zrazila k zemi kulisa pri zmene scény. Bývalý tanečník Nikolai Tsiskardze však uviedol, že Jevgenija netreba za nič viniť a ani hľadať nejakého obetného baránka. „Zákulisie je peklo," uviedol pre Komsomolskaya Pravda s tým, že herci sa tu bežne zbytočne zrania, na čo upozorňuje už 25 rokov. 

VIDEO Šok počas predstavenia:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

 

Viac o téme: PredstavenieDivadloSmrťHerecOperaKulisaJevgenij Kuleš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu