Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hrôza na dvojprúdovke: Odstrašujúce VIDEO! Prvý šofér dievčatám zastavil, druhý ich zmietol z priechodu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Polícia ČR)

BRNO - Dramatické video dopravnej nehody dnes zverejnila brnianska polícia. Cez dva jazdné pruhy v jednom smere v ňom po takzvanej zebre prechádzajú tri dievčatá. Kým automobil v ľavom pruhu im dal prednosť, znenazdania sa prirútilo ďalšie vozidlo do pravého pruhu a jednu zo žien na priechode zmietlo. Česká polícia v tej súvislosti upozornila, že vodiči majú povinnosť pred priechodom zastaviť, ak sú na ňom chodci. Tiež však upozornila na zvýšené riziko, ak prechádzajú chodci vozovku s viacerými pruhmi v jednom smere.

VIDEO Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné!

Auto chodkyňu zrazilo minulý týždeň na križovatke ulíc Otakara Ševčíka, Gajdošová a Táborská. Tri mladé ženy v noci prechádzali cestu po vyznačenom priechode, semafory boli vypnuté a blikalo len oranžové svetlo. Z videa je zrejmé, ako sa chodkyne zastavili, rozhliadli a na priechod vstúpili, až keď pred nimi zastavil vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu.

LEN PRE SILNÉ POVAHY! Hrôza na dvojprúdovke: Prvý šofér dievčatám zastavil, druhý ich zmietol z priechodu (Zdroj: Polícia ČR)

"V tej chvíli križovatkou pravým jazdným pruhom prešiel vodič strieborného Volkswagenu, ktorý chodkyniam nedal prednosť a jednu z nich zrazil. Dvadsaťpäťročná žena bola nárazom odmrštená a zostala ležať na vozovke. Následne bola prevezená záchrannou službou na ošetrenie do nemocnice," uviedla Petra Ledabylová z krajského policajného riaditeľstva. Dychová skúška u vodiča, ktorý nedal prednosť, bola negatívna.

Hrôza na dvojprúdovke: Odstrašujúce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

"Ak v jednom z jazdných pruhov zastaví vodič, aby umožnil bezpečné prejdenie vozovky chodcom, má povinnosť zastaviť aj vodič idúci vo vedľajšom jazdnom pruhu. Chcel by som však apelovať aj na chodcov, aby boli obozretní a neustále vyhodnocovali aktuálnu situáciu v premávke, pretože sa denne stretávame s nevychovanosťou a bezohľadnosťou niektorých vodičov," uviedol vedúci brnianskeho dopravného inšpektorátu Milan Havlíček.

Hrôza na dvojprúdovke: Odstrašujúce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Viac o téme: NehodaPriechodPolícia Brno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu