Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhada hospitalizácie Miloša Zemana odhalená: Takto to vyzerá so zdravím českého prezidenta!

Český prezident Miloš Zeman Zobraziť galériu (2)
Český prezident Miloš Zeman (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

PRAHA - Utorňajšia hospitalizácia českého prezidenta Miloša Zemana bola plánovaná. Lekári v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe mu vykonali dôkladné vyšetrenia, pričom nezistili žiadne ochorenie, ktoré by prezidenta ohrozovalo na živote. Oznámil to vo štvrtok Zemanov hovorca Jiří Ovčáček.

Český premiér Babiš vyjadril obavy o zdravie hospitalizovaného prezidenta Zemana

Zeman do nemocnice nastúpil v utorok, médiá odvtedy špekulovali o jeho zdravotnom stave, pretože Pražský hrad hospitalizáciu nekomentoval. "Lekári vykonali dôkladné zdravotné vyšetrenia prezidenta republiky: CT, sonografiu a krvné odbery," napísal dnes hovorca. "Teraz sa dokončí rekondičný pobyt v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe, zahŕňajúci infúzie, v budúcom týždni plánuje prezident republiky normálny pracovný program," dodal Ovčáček.

Zeman podľa lekárov trpí dehydratáciou a miernym vyčerpaním, spresnil Ovčáček. V prípade jeho cukrovky nezistili lekári nadlimitné hodnoty, avšak naďalej uňho pretrváva neuropatia dolných končatín. 

Prezident dnes už prijíma návštevy

Prezidenta dnes v ÚVN navštívil jeho kancelár Vratislav Mynář. "Pán prezident sa cíti úplne v pohode," povedal ČTK. Zemanovi podľa neho lekári naordinovali infúzie, všetky vyšetrenia už má hotové. Teší sa, že po absolvovaní liečby odíde späť na zámok do Lán, dodal. O dĺžke pobytu v ÚVN nechcel kancelár špekulovať, odhadol, že by v nemocnici mohol stráviť aj víkend. Prezidenta podľa neho dnes navštívi premiér Andrej Babiš (ANO).

Záhada hospitalizácie Miloša Zemana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

Kritika Pražského hradu

Pražský hrad čelil kritike, že o Zemanovej hospitalizácii neinformoval. "Nechceli sme tú správu vydávať pred tým, než sa vykonali kompletné vyšetrenia a všetky veci, ktoré k tomu patria. Preto sme sa na nejakú chvíľu odmlčali, pretože potom to sú len špekulácie," povedal kancelár.

Viac o téme: NemocnicaHospitalizáciaMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu