Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné!

Podozrivý muž
Podozrivý muž (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Česká polícia pátra po mužovi podozrivom z pokusu o znásilnenie ženy vo vagóne pražského metra. Podľa kriminalistov ju sexuálne napadol začiatkom septembra medzi stanicami Národná trieda a Můstek. Z jeho zovretia ju vyslobodila jedna zo spolucestujúcich, ktorá útočníka v ďalšej stanici vystrčila von zo súpravy. V prípade chytenia a odsúdenia mužovi hrozí až päť rokov väzenia.

VIDEO Hrôza v Prahe: Znásilnenie ženy (40) na ceste k MHD, polícia hľadá tohto muža!

Udalosť sa stala v pondelok 6. septembra krátko pred 13.30 h, keď muž pristúpil k žene počas jazdy metra. "Požiadal ju, či by jej mohol siahnuť na zadok, že ide iba o stávku s kamarátmi. Keď žena striktne odmietla, naliehal ďalej a potom sa na ženu pritisol celým telom, vyhrnul jej šaty a trel sa o ňu rozkrokom, pričom simuloval kopulačný pohyby," opísal napadnutie pražský policajný hovorca Richard Hrdina. Doplnil, že žena sa bránila, avšak útočník ju držal veľmi pevne. Pomohla jej jedna spolucestujúca, ktorej sa podarilo útočníka odtrhnúť.

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

Podozrivý, po ktorom policajti v tejto súvislosti pátrajú, je chudý a má krátke tmavé vlasy s ofinou nad obočie. V čase udalosti mal dioptrické okuliare, žltú mikinu, modré nohavice a na chrbte čierny batoh. Informácie o ňom majú ľudia oznámiť na linku 158 alebo ktorúkoľvek policajnú stanicu. Polícii sa zároveň majú prihlásiť prípadní svedkovia udalosti a žena, ktorá napadnutej pomohla.

Viac o téme: MetroPolícia PrahaPokus o znásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu